HRD100+ biomassadrooginstallatie
Agenda

HRD100+ biomassadrooginstallatie

Projecttitel: HRD100+ biomassadrooginstallatie
Projectnummer: DEI12150022
Penvoerder: Yilkins BV

 

Yilkins Drying Solutions wil – door de inzet van hun zeer efficiënte HRD100+ droogtechnologie – het mogelijk maken dat op kleinschalige ‘local-for-local’ toepassingen biomassa kan worden ge-upgrade. Daardoor kunnen meer biomassa stromen inzetbaar worden en meer duurzame energie geproduceerd worden zonder inzet van subsidies.

Het doel van het project is de demonstratie van de HRD100+ in een operationele omgeving (TRL8) en daarmee wil Yilkins Drying Solutions aantonen dat;

  • Het mogelijk is om – met inzet van de HRD100+ droger – zeer efficiënte en continu droge houtsnippers te kunnen roduceren op basis van natte houtsnippers G30 als grondstof.
  • Gedroogde houtsnippers met constante waliteit (o.a. vochtpercentage) geproduceerd kunnen worden.
  • De toegevoegde waarde van gedroogde outsnippers als duurzame biobrandstof aangetoond wordt door o.a. de inzet van langdurige stooktesten.
  • Het produceren van hernieuwbare nergie – door inzet van ge-upgrade (gedroogd) houtsnippers – op termijn mogelijk is zonder ‘operationele’ subsidies zoals SDE+.
  • Hernieuwbare energie op kleinschalige – ‘local for local’ – schaal mogelijk is waardoor burgers daadwerkelijk hun ‘eigen’ bijdrage kunnen leveren aan de doelstelling duurzame energie voor NL bv.
  • Door het mogelijk maken van voordrogen op kleine schaal – en daarmee opslag van energie aan de voorkant van de keten aan te pakken – biomassastromen inzetbaar worden die nu verloren gaan.