Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studenten interesseren jongeren voor energietransitie met evenement The Future of Energy

15 april

De energietransitie is actueler dan ooit, maar veel jongeren weten niet wat het inhoudt. Daarom organiseren de studenten van studievereniging s.v. Silicium van Avans Hogeschool samen met onder meer het lectoraat Smart Energy van Avans op 21 april The Future of Energy. Het evenement vindt plaats bij Pier 15 in Breda.

Volgens het klimaatakkoord moeten we in 2030 en 2050 aanzienlijk minder CO2 uitstoten dan nu. Om dat te bereiken moeten we duurzamer omgaan met onze energiebronnen. S.v. Silicium zag in alle ontwikkelingen rondom de energietransitie een mooie aanleiding om een evenement voor jongeren te organiseren. Niet alleen voor mbo-, hbo- en wo-studenten, maar ook voor scholieren.

Om die energietransitie, de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, te realiseren, zijn bijvoorbeeld veel mensen nodig in de techniek. “Maar als jongeren niet weten wat energietransitie inhoudt, kiezen ze ook niet voor een opleiding in die sector”, zegt Kevin Haest, derdejaarsstudent Elektrotechniek in Breda en voorzitter van de studievereniging.

Interessante sprekers

Samen met een aantal grote bedrijven organiseert s.v. Silicium lezingen, demo’s, pitches en workshops rondom de 3 hoofdthema’s mobiliteit, gebouwde omgeving en industrie. Over deze thema’s hebben ze een aantal interessante sprekers weten te strikken:

  • Jack Doomernik (Lectoraat Smart Energy Avans Hogeschool)
  • Joris Knigge (Businesslijn Stad & Klimaat Antea Group)
  • Andreas ten Cate (ISPT)
  • Joep van der Velden (Kropman)

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld meer te weten komen over een long-range zonneauto, het gebruik van ijzerpoeder als brandstof in industriële processen en de inzet van data science om gebouwen efficiënter te maken. “Er gebeurt veel, we laten nu op één plek zien wat er allemaal speelt”, vertelt Kevin. “Hier kunnen jongeren hun vragen stellen. Iedereen komt met energietransitie in aanraking, de vraag is alleen in welk tempo.”

Voorzitter van het College van Bestuur van Avans Philippe Raets opent het evenement en ook wethouder van onderwijs Arjen van Drunen is aanwezig.

Gratis toegang

The Future of Energy vindt 21 april plaats van 13:00 tot 20:00 uur bij Pier 15 in Breda. Geïnteresseerden kunnen hier gratis kaarten bestellen.

Het evenement valt onder het project Energy Learning Community (ELC) en is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie Noord-Brabant in het kader van OPZuid. Daarnaast is het mede mogelijk gemaakt en georganiseerd door s.v. Silicium, Tu/E en Breda Business.

Gegevens

Datum:
15 april