Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Seminar biobased bouwen en biobased bouwmaterialen

20 april

Er is in Nederland steeds meer aandacht voor een andere manier van bouwen met gebruik van materialen die veel minder een aanslag op het milieu inhouden. Dat moet ook wel willen we de milieudoelstellingen halen. Dit zorgt voor de opkomst van biomaterialen zoals hout en houtachtige gewassen, toepasbaar in de bouw. Ondanks dat deze materialen nog maar een fractie van de totale hoeveelheid toegepaste bouwmaterialen omvat (0,5%) ligt hier wel de toekomst.

Om het gebruik van biobased bouwmaterialen en biobased bouwen te bevorderen zijn in Nederland en internationaal verschillende studies en initiatieven opgestart. Een tweetal willen we hier noemen:

  1. Circular Biobased Construction Industry (CBCI) een internationaal project in het kader van het Europese Interreg 2 Zeeën programma dat zich richt op goede praktijkvoorbeelden van biobased bouwen en mede hierop gebaseerd praktijkonderzoek naar randvoorwaarden voor (het stimuleren van ) biobased bouwen op een circulaire en industriële manier;
  2. Biobased Innovation Gardens, een Zuid Nederlands project dat op basis van praktijkonderzoek nagaat welke gewassen geschikt zijn voor onder andere biobased bouwmaterialen.
Meer info

Gegevens

Datum:
20 april

Locatie

Online