17 november 2020, 10.00 – 12.00 uur
Exclusief voor bedrijven en ondernemers organiseren het Sustainable Food Initiative en de Stichting Samen tegen Voedselverspilling, in samenwerking met de Topsector Agri & Food en Food Tech Brainport, het webinar:
“Voorkomen en verwaarden van neven(rest)stromen: mogelijkheden en onmogelijkheden”
Programma
“Een kijkje in de praktijk”
• Voorkomen
o Houdbaarheidsverlenging;
o Betere afstemming vraag en aanbod;
o Beschikbaarheid afzetdata in het seizoen.
• Verwaarden
o Grote hoeveelheden; 3 traps-raket (expert tool, pilot, proeffabriek);
o Kleinere initiatieven; lokale productie en verkoop, bundeling initiatieven.
Conclusies: “Wat is nu al kansrijk en wat niet”
“Een kijkje in de kennis pijplijn”
• Voorkomen
o Roadmap nieuwe producten/processen; total use of raw materials.
• Verwaarden
o Nieuwe valorisatieprojecten: samenwerking verwaarden;
o Europese kennis- en valorisatieproject; mobiele verwaardings technologie;
o Membraantechnologie; toepassingen.
Conclusies: “Wat wordt mogelijk kansrijk”
“Zelf aan de slag”
- Testen via proeffabriek, 3 traps raket;
• Deelnemen aan projecten;
• Ondersteuning via samenwerking, netwerken.
• Financieringsmogelijkheden ter ondersteuning/versnelling
Over enkele weken ontvangt u de definitieve uitnodiging met daarin het volledige programma en sprekers. Het is al mogelijk om aan te melden: