Agenda
Agenda

Online event: Biobased innovatieketens in de chemie

Ben je werkzaam in de keten van chemische producten gemaakt van fossiele grondstoffen en overweeg je de overstap naar duurzame biogrondstoffen te maken maar weet je nog niet hoe? Neem dan deel aan het online event ‘Biobased innovatieketens in de chemie’ op 23 juni 2021 van 16.00 – 17.00 uur!

Voor wie
Voor ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid werkzaam in de sectoren chemie, agro, food en maakindustrie.

Waarom
Biogrondstoffen zijn nodig om de chemiesector en onze (bouw)materialen te verduurzamen. Materialen gemaakt van biogrondstoffen dragen bij aan de reductie en opslag van CO2. Als deze grondstoffen duurzaam verkregen worden kunnen ze een groen alternatief zijn voor o.a. chemicaliën en materialen (zoals verpakkingen, coatings, verf, lijm, isolatiemateriaal, smeermiddelen, cosmetica e.d.). Provincie Gelderland wil de innovatieketen voor hoogwaardige biobased toepassingen in de maakindustrie stimuleren, met name in de chemie.

Wat
Tijdens deze live uitzending worden de drie focuslijnen op biogrondstoffen toegelicht op basis van het onlangs verschenen rapport “Kansen voor vezelrijke biogrondstoffen in circulaire economie en klimaat” door Provincie Gelderland. Vervolgens komen voor het stimuleren van de innovatieketen voor hoogwaardige biobased toepassingen in de chemie enkele inspirerende voorbeelden aan bod en gaan we in gesprek met experts over de kansen en uitdagingen. Tevens lanceren we de nieuwe website Biowegwijzer.

Schuif online aan!
Wil je meer inzicht krijgen over de kansen van de biobased toepassingen in de chemie in Gelderland? Meld je dan snel (kosteloos) aan en zet de datum alvast in je agenda!  Ook kun je vragen stellen via onze live chatbox! Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met je netwerk.

AANMELDEN 

 

Dit event organiseert Kiemt in samenwerking met CIRCLES en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.