Italiaanse team GENAB wint BISC-E 2022

De winnaar van BISC-E 2022, de Europese biobased competitie voor studenten is team GENAB uit Italië, met het idee om rubber te produceren uit genetisch gemodificeerde zwarte gist. België werd tweede, Nederland derde.

Het GENAB-team won de eerste prijs met 25,1% van de stemmen (1 jaar gratis BIC ‘Full Member’-lidmaatschap, gratis publiciteit en € 5000) met een idee voor de productie van rubber uit hernieuwbare  grondstoffen. De jury en het publiek waardeerden de inzending omdat het een interessant nieuw systeem is.

Het Belgische team Valorised Carbon presenteerde hun idee om actieve kool  te  produceren uit reststromen  uit de fruitindustrie. Het team wist met hun zeer complete idee 24,9% van de stemmen te winnen  en wint de tweede prijs (€2500).

Prynt3D uit  Nederland haalde 21,7% van de stemmen met hun idee voor gepersonaliseerde inlegzolen van een 3D-printer. Deze zolen worden gemaakt van  reststromen uit de champignonindustrie. Het team ontving €1000 voor de derde plaats. De jury was zeer gecharmeerd  van  de high-end applicatie en van het gebruik van 3D-printen.

Lees hier verder.