Winnaars Award Hernieuwbare Materialen 2022

Tijdens de door het Nova Instituut georganiseerde “Renewable Materials Conference” die van 10 – 12 mei 2022, in Keulen, Duitsland gehouden werd, zijn de winnaars bekend gemaakt van de Award Renewable Materials 2022. In bijgaand dokument worden de 6 genomineerde inzendingen toegelicht.

Voor de tweede keer presenteerde nova-Institute tal van markthoogtepunten van bio- en CO 2-gebaseerde chemicaliën en materialen, evenals van chemische recycling: alle materiaaloplossingen  op  basis van hernieuwbare koolstof.  Samen  is er voldoende potentieel om petrochemische producten tegen  2050  volledig te  vervangen. Om de klimaatverandering bij de wortel aan te pakken,  moet alle extra fossiele koolstof uit de grond worden vervangen door hernieuwbare alternatieven.