Tom Poes verzin een list!

Op 13 april a.s. organiseert de Topsector Energie online de 7de editie Energy Outlook Conferentie.
In deze Energy Outlook Conferentie nemen we u mee in waar het wringt en waar de kansen liggen op de arbeidsmarkt om de energietransitie mogelijk te maken. Denk en praat mee!

>> Meld u nu aan!

De huidige krapte op de arbeidsmarkt dreigt de energietransitie te vertragen. Arbeidsmarkt en scholing zijn belangrijke factoren in de transitie naar een duurzame economie. Om de klimaatdoelen te halen zijn vele tienduizenden extra arbeidskrachten nodig, maar waar halen we die arbeidskrachten vandaan?

Hoe voorkomen we dat de arbeidsmarkt de showstopper van de klimaatambities van Nederland wordt?

Redden we het wel met met betere of andere scholing en alle inspanningen die er al worden verricht om meer mensen aan te trekken? Is het vergroten van de arbeidsmarkt haalbaar op de korte termijn en of zelfs op de lange termijn? Zijn er opties buiten de gebaande paden? Zou daar een oplossing kunnen liggen en welke belemmeringen spelen er bij individuele initiatieven?

Praktijkvoorbeelden geven aan dat er soms echt meer mogelijk is dan dat op het eerste oog lijkt. Maar kunnen wij daar als energieprofessionals en als maatschappij ook iets mee? 

Sprekers onder anderen:
Joseph Kessels, hoogleraar-emeritus Human Resource DevelopmentHeleen Cocu-Wassink, HR-executive AllianderDick Pouwels, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool GroningenHans van den Broek, mede-eigenaar The ShoreMeia Wippoo, lead Co-creation Lab en conceptontwikkelaar, WaagDagvoorzitter is Lisa Peters.

Deelname
Het webinar is van 15.00-16.00 uur.

>> Meld u nu aan en denk en praat mee!

Kunt u woensdag 13 april niet live deelnemen? Bij aanmelding, ontvangt u de terugkijklink zodat u het webinar later kunt bekijken.