Nieuws
Agenda

Nieuw in de Kennisbank Biobased Economy

Hier onder enkele van de nieuwe publicaties die toegevoegd zijn aan de Kennisbank Biobased Economy

Zoek hier in de hele collectie Biobased Economy met ruim 6700 kennisbronnen: Zoek hier in de Kennisbank Biobased Economy

CO2 als grondstof : kansen voor bedrijven in de Nederlandse CCU-markt

CO2 als Grondstof is een korte documentaire over kansen en bedr─│ven in de Nederlandse CCU-markt. CCU betekent carbon capture & usage en is een techniek die de CO2 recycled voor hergebruik in plastics, bouwmaterialen, chemicali├źn en duurzame brandstoffen. In de documentaire gaan we in op de pioniers, projecten, bedrijven, beleid, infrastructuur en de toekomst van CCU. Aan het woord komen: – Rob Kreiter (TKI Energie) – Ulco Vermeulen (Gasunie) – Joost Brinkman (Synkero) – Erica Ording (Avantium) – Dennis Medema (Glastuinbouw NL) – Peter Rowe (Deep Branch).

Video CO2 als grondstof: kansen voor bedrijven in de Nederlandse CCU-markt

Waarom algen de duurzame grondstof van de toekomst zijn

Een vijver met daarop groene aanslag: wie aan algen denkt, ziet dat waarschijnlijk voor zich. Maar voor biotechconcern Corbion en Rene Wijffels van de Wageningen Universiteit zijn algen al lang veel meer dan dat. Het is volgens hen de duurzame grondstof van de toekomst. Een verhaal over de kansen en de uitdagingen van de algenmarkt.

Lees hier het artikel

Potential and utilization of manure to generate biogas in seven countries

Studie van IEA Bioenergy. Download hier het rapport.