Nieuws
Agenda

Europese deelname aan BISC-E

Studenten van biobased economy faculteiten in heel Europa zijn momenteel druk bezig met het afronden van hun business cases over een innovatieve technologie, product en/of oplossing die het biobased potentieel zou aantonen om uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, milieu en gezondheid op te lossen.

In 15 landenzijn nationale wedstrijden of selectieprocedures aan de gang om in de zomer nationale winnaars te behalen. De deelnemende landen die voor de eerste keer deelnemen: Kroatië, Tsjechië, Estland, Litouwen, Roemenië, Servië, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Italië, sluiten zich aan bij landen die al voor de tweede of derde keer deelnemen aan deze studentenuitdaging, zoals België, Griekenland, Portugal, Spanje en Nederland. 

BIC heeft de Europese finale in 2019 geadopteerd als onderdeel van haar onderwijsprogramma  en heeft BIC-leden en de Groep van vertegenwoordigers van de staten gemobiliseerd om het programma in heel Europa uit te breiden. De Europese finale vindt plaats in twee rondes in combinatie met een internationaal BIC-evenement in oktober. De winnaars ontvangen een substantieel pakket prijzen, inclusief ondersteuning en een volledig jaar aanvullend BIC-lidmaatschap. Meer informatie over BISC-E op  www.bisc-e.eu.

Land Projectnaam Universiteit  
België Verpakking Peanut Project HOGENT (hogeschool Gent)
Kroatië BD-beweging Universiteit van J.J. Strossmayer Osijek
Estland Estonia_TUIT Universiteit van Tartu
Frankrijk Boter’Fly Universiteit van Avignon
Duitsland BioInterio RWTH Aachen Universiteit
Grieken
land
ECOlive NKUA Nationale en Kapodistrische universiteit van Athene
Ierland AlgenTowel Universiteitsuniversiteit Dublin. BIOrbisch onderzoekscentrum
Italië B-MOST Università MIlano Bicocca
Litouwen ReTerra Universiteit van Vilnius
Nederland WaterSkins Technische Universiteit Delft
Roemenië ROUTIIES Technische Universiteit van Iasi ‘Gheorghe Asachi’
Spanje MycoMeat Universitat Autònoma van Barcelona