Nieuws
Agenda

Biorizon spin-off Relement haalt kapitaalinvestering op

Biorizon spin-off Relement heeft zijn eerste kapitaalinvestering opgehaald. De investering komt uit het TTT Smart Industries Fund dat wordt beheerd door Innovation Industries, een deep-tech Venture Capital-fonds. Relement is uniek gepositioneerd als fabrikant van ingrediënten voor coatings en materialen, waarvoor tegenwoordig geen hernieuwbaar alternatief is. De investering stelt Relement in staat om partners te contracteren voor het opschalen van de steekproefproductie voor klanten en het versterken van de technologische ontwikkeling. Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van een duurzamere chemische industrie.

“Relement is erg blij met de steun van Innovation Industries. Dit is een belangrijke stap in het doorvoeren van de kritische verandering naar een duurzamere chemische industrie. Innovation Industries staat bekend om het investeren in kennisintensieve en deeptech bedrijven. Relement is zo’n type bedrijf en verwelkomt visionaire investeerders die de grote kansen begrijpen die de chemische markt te bieden heeft”, aldus Roger Blokland, CEO van Relement. “Relement wordt geleid door een sterk team van oprichters, heeft toegang tot disruptieve technologie en impactvolle klanten. Deze eerste investering stelt Relement in staat om belangrijke mijlpalen te bereiken in de richting van de realisatie van groenere chemicaliën-, coatings- en materialenindustrie.”

Innovation Industries beschouwt deze impactinvestering als een manier om Relement te ondersteunen in haar reis om de chemische industrie te verduurzamen. “Relement heeft bewezen dat het mogelijk is om oneetbare biomassa te gebruiken in plaats van een fossiele grondstof terwijl een product wordt gemaakt dat superieure kwaliteit en duurzaamheid heeft. We hebben geïnvesteerd met ons Technology Transfer Fund en zijn ons ervan bewust dat onze steun slechts een bescheiden stap is naar een duurzamere wereld. We hopen dat onze investering andere investeerders aanmoedigt om Relement te steunen en mee te doen aan deze ronde.” – aldus Harm de Vries, partner bij het fonds.

Over Relement BV

Relement BV is een spin-off van TNO. De technologie, waarop Relement een exclusieve wereldwijde licentie heeft, is ontwikkeld door TNO binnen het gedeelde onderzoekscentrum Biorizon. Relement kan oneetbare biomassaresiduen omzetten in hoogwaardige chemische ingrediënten, bio-aromaten genaamd. De aromaten van vandaag kunnen alleen worden geproduceerd uit fossiele grondstoffen en zijn niet duurzaam. Relement bio-aromaten zijn de ontbrekende schakel om volledig hernieuwbare producten te verkrijgen. 

Relement is een bedrijf voor de ontwikkeling, productie en marketing van bio-aromaten. Bio-aromaten zijn essentiële grondstoffen voor coatings, lijmen, isolatieschuim en andere hoogwaardige toepassingen. Deze speciale bio-aromaten zijn niet alleen veel duurzamer, maar leveren ook betere prestaties: bijvoorbeeld een verbeterde hardheid van verf en sterker isolerend schuim. Het is de missie van Relement om de wereld te veranderen door een fossielvrije chemische industrie te creëren.