Nieuws
Agenda

Beprijzingen van CO2 Emissies

RVO, VEMW en NVDE organiseren ook dit voorjaar online inspiratietours over de mogelijkheden van CO2-reductie in de industrie. Laat u inspireren door de kennis en praktijkervaringen die collega-bedrijven presenteren.

De laatste van de vijf inspiratietours in het voorjaar 2021 vindt plaats op dinsdag 8 juni van 15.00 – 16.30 uur en gaat over Beprijzingen van CO2 Emissies.

Aanmelding kan via deze  
link.

Juliette Marsé (PwC) zal de werking van EU ETS en de CO2 heffing kort uiteenzetten en daarbij ook aandacht schenken aan de wisselwerking tussen beide systemen. Daarnaast zal zij in gaan op de het beheersen van de kosten van CO2 uitstoot.

Jeroen Buunk (BlueTerra) gaat aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden in op de werking van de nationale CO2 heffing industrie en de wisselwerking met het EU ETS. Zo krijgt u inzicht in uw potentiële COkosten en de mogelijkheden om deze te beperken.

René Slaghek (Brightsite Transforming Industry, Chemelot) gaat in op hoe een geïntegreerde site met chemische bedrijven de emissiereductieopgave zo doelmatig mogelijk invult en realiseert. Ook vertelt hij wat daarvoor nodig is m.b.t. de energievoorziening, grondstoffen, processen en producten.  De presentatie gaat niet alleen over de stip op de horizon (2040 en 2050), maar zeker ook over de weg ernaartoe (2025 en 2030).