Nieuws
Agenda

Studententeams presenteren ideeën voor BISC-E-challenge

Hergebruik van koffieprut, biobased leerproducten, superlichte isolatiematerialen en biomaterialen die van vorm kunnen veranderen, een aantal voorbeelden van de ideeën die acht studententeams presenteerden waarmee ze mee willen doen aan de biobased studentenchallenge BISC-E.

De teams komen van zes Nederlandse universiteiten. De komende maanden werken ze hun idee verder uit. Daarna moeten ze in de Nederlandse finale aantonen dat hun idee duurzaam is en zowel economisch als technisch haalbaar is. De meeste teams bestaan uit studenten met verschillende achtergronden. Door het interdisciplinaire karakter kunnen de teams invulling geven aan de verschillende aspecten van productontwikkeling.

Geïnteresseerde studenten kunnen zich nog aanmelden. De inschrijving inclusief de documentatie moet op 4 juni binnen zijn. De Nederlandse finale wordt op 11 juni georganiseerd. Het winnende team mag in het najaar Nederland vertegenwoordigen in de Europese finale.

Competitie groeit
BISC-E is vier jaar geleden geïnitieerd door TKI-BBE. Elk jaar neemt het aantal teams en deelnemende universiteiten toe. Ook internationaal maakt BISC-E een snelle ontwikkeling door. The Biobased Industry Consortium is sinds dit jaar betrokken bij de organisatie van de Europese finale. Mede daardoor nemen meer dan 10 landen deel aan de Europese finale van 2021.

Meer informatie