Nieuws
Agenda

Prototype circulair viaduct

Van Hattum en Blankevoort, Consolis Spanbeton en Rijkswaterstaat bouwden samen het eerste circulaire viaduct van Nederland. Dit viaduct is in Kampen getest en de opgedane kennis is gedeeld met geïnteresseerden en in de Open Leeromgeving circulaire viaducten en bruggen met andere infrabeheerders, marktpartijen en kennisinstellingen. De belangrijkste inzichten en lessen na het ontwerpen, bouwen, monitoren en demonteren zijn gebundeld in dit eindrapport. Het schetst de mogelijkheden en ook de onmogelijkheden. Ondanks dat het niet een groot succesverhaal is kan het wel zeer waardevol zijn de ervaringen uit dit rapport mee te nemen in eigen circulaire projecten.

De partijen publiceerden ook een learning history over het proces: wat leert het eerste circulaire viaduct ons?

Meer informatie.