Nieuws
Agenda

Registratie open voor Online Biomass Workshop Series 2020-21: REDII Implementatie en verder

De registratie voor de reeks online workshops gewijd aan het verkennen van REDII implementatie en het leveren van goede houtachtige biomassa is nu open. Bezoek de SBP-website op https://sbp-cert.org/news/events-and-training-sessions/workshop-series-2020-21/  om uw plek te registreren en zeker te stellen – het aantal plaatsen is beperkt..

Over de Workshop Serie

De serie workshops gaan over de op handen zijnde tenuitvoerlegging van het REDII door de lidstaten en de onlangs gelanceerde herziening van REDII over het profiel en de rol van houtige biomassa bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen en de wijze waarop duurzaamheid van biomassa moet worden gedefinieerd en toegepast in de praktijk.

Parallel aan de ontwikkeling van het beleidsdebat streven de producenten van biomassa en boseigenaren ernaar om legale en duurzame biomassa (‘goede biomassa’) aan de EU-lidstaten te leveren.

Deze reeks online workshops heeft tot doel belangrijke belanghebbenden te bereiken en bij te dragen aan de dialoog over hoe duurzame biomassa wordt gedefinieerd, hoe de uitvoering van REDII er in de praktijk uitziet en hoe ervoor te zorgen dat goede biomassa wordt geleverd en gebruikt op een manier die bijdraagt aan de klimaatdoelstellingen.

Deelname aan de workshops is gratis.

Interactief

De Workshop Serie brengt belanghebbenden met een scala aan interesses en achtergronden samen om gezamenlijk oplossingen te delen over het definiëren, leveren  en gebruiken van goede biomassa als onderdeel van de mix van hernieuwbare energie.

De evenementen worden gefaciliteerd door Dirk Hulverscheidt, met behulp van het workshop platform tool,  Howspace, om interactie tussen presentatoren en deelnemers mogelijk te maken. Deelnemers worden aangemoedigd om actief deel te nemen en in contact te komen met de sprekers en elkaar voor, tijdens en na de workshops.

Programma (engelstalig)

Online workshop 1: Ongoing developments in EU Member States and the role of REDII, 5 October 2020, 15.00 -18.00 (CET)

Confirmed speakers include Bodil Harder (Danish Energy Agency) providing a view from a Member State, Michelle Koper (Navigant) on outcomes of the REDII BIO study, Lotta Heikkonen (Confederation of European Forest Owners) on REDII and the EU Forest Strategy, an NGO perspective and Simon Armstrong (SBP) on what makes good regulation. In addition, DG Energy has been invited to provide an update on the status of REDII guidance.

Online workshop 2: Biomass supply from in- and outside the EU, 19 October 2020, 15.00 -18.00 (CET)

Speakers include Mike Williams (Westervelt), and biomass producers from US and Europe, including Jennifer Jenkins (Enviva), Ernst Eriksen (HedeDanmark) and Mikhel Jugaste (Graanul Invest). Richard Perbedy (Drax) on the energy generator’s experience, an NGO perspective, as well as the smallholder perspective from Sarah Crow (American Forest Foundation), with views from regulators and policy makers.

Online workshop 3: How to ensure that using biomass maintains and protects biodiversity? 9 November 2020, 15.00 -18.00 (CET)

Speakers to be confirmed.

Online workshop 4: Carbon, forests and climate impacts of woody biomass, 30 November 2020, 15.00 -18.00 (CET)

Speakers to be confirmed.

Online workshop 5: Social impacts of woody biomass, 20 January 2021, 15.00 -18.00 (CET)

Speakers to be confirmed.

Sustainable Biomass Program : e: info@sbp-cert.org