Nieuws
Agenda

Inzichten in duurzame export van houtpellets uit zuidoosten VS

Een Europees consortium met onder meer Wageningen University & Research, heeft het huidig en toekomstig gebruik en beheer van bossen in het zuidoosten van de Verenigde Staten geanalyseerd. Daaruit blijkt dat duurzame export van houtpellets mogelijk is en afhangt van de ontwikkelingen in de traditionele bosbouwindustrie. Dit onderzoek is onderdeel van BioTrade2020plus, een project om richtlijnen te ontwikkelen voor een duurzame bio-energiemarkt in Europa.

Het zuidoosten van de Verenigde Staten wordt gekenmerkt door een enorm groot bosgebied dat al ruim honderd jaar in beheer is. Het gebied heeft een omvang van 100 miljoen hectare en strekt zich uit van Philadelphia tot de staat Mississippi. Het gebied bestaat uit intensieve plantages en strikte reservaten eikenbos en moerascypresbos.

Lees hier verder : Inzichten-in-duurzame-export-van-houtpellets-uit-zuidoosten-VS.