Nieuws
Agenda

Energie uit biomassa is duurzaam, als appeltje voor de dorst

Door redactie www.biobasedpress.eu.

Energie uit biomassa, als hout, mest, walvistraan en andere was ooit de primaire energiebron voor warmte, licht en voedselbereiding. Als we klimaatverandering effectief willen beheersen, moeten we dan weer terug naar toen?

energie uit biomassa

Biomassa: beukenbos. Foto: Wikimedia Commons.

Energie uit biomassa heeft duidelijke voor- en nadelen. Net als andere energiebronnen: steenkool, windenergie, waterkracht, kernenergie en alle andere is biomassa een controversiƫle energiebron. Duidelijke voordelen van energie uit biomassa: het is hernieuwbaar en het fikt ook als het niet waait. Duidelijke nadelen: er is veel tijd en ruimte nodig voor de groei, en biomassa voor energie concurreert met biomassa voor voedsel, bouwmaterialen en natuur.

Lees het hele artikel op www.biobasedpress.eu .