Nieuws
Agenda

CEO Guide to the Circular Bioeconomy

De World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) heeft deze maand de CEO Guide to the Circular Bioeconomy uitgebracht: een oproep voor de transitie naar een duurzame, koolstofarme, circulaire bio-economie.

De circulaire bio-economie biedt een businesskans van $ 7,7 biljoen tegen 2030, waarbij vijf van de wereldwijd grootste milieuprioriteiten worden aangepakt.

Terwijl de wereldbevolking de afgelopen 50 jaar is verdubbeld, is de winning van hulpbronnen verdrievoudigd. 90% Van het verlies aan biodiversiteit en verdroging wordt veroorzaakt door de winning en verwerking van natuurlijke hulpbronnen. Tenzij we effectiever worden in de manier waarop we biologische hulpbronnen oogsten, verwerken, gebruiken en hergebruiken, zullen we geconfronteerd worden met de catastrofale gevolgen van klimaatverandering, een teruggang in biodiversiteit en schaarste van hulpbronnen.

De gids – ontwikkeld in samenwerking met The Boston Consulting Group en ondertekend door 16 CEO’s van toonaangevende bedrijven – geeft de top van het bedrijfsleven een duidelijk inzicht in het onderwerp en de kansen die het hun bedrijf biedt. De gids kan worden gedownload van de WBCSD-website.

Download gids