Nieuws
Agenda

Inschrijving Circular Awards 2020 geopend

Werkt u aan innovatieve projecten en producten die tot de verbeelding spreken? Projecten die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland? Meld u dan aan voor de Circular Awards 2020.

Het Versnellingshuis Nederland Circulair! zoekt voor de Circular Awards naar innovatieve circulaire projecten. Bij een circulaire economie draait namelijk alles om slimmer omgaan met grondstoffen. Innovatieve projecten helpen Nederland op weg om dit doel te bereiken.

Wat kunt u winnen?

Dit jaar zijn er 2 Circular Awards te winnen: één voor bedrijven (Circular Award Business) en één voor (semi-)publieke instellingen (Circular Award Public). Daarnaast gaan we op zoek naar circulaire burgerinitiatieven die kans maken op een Eervolle Vermelding.

Beoordelingscriteria en procedure

Bij de beoordeling van inschrijvingen kijken de jury’s naar 4 criteria: circulariteit, schaal, samenwerking en businessmodel. Wilt u meer weten over de criteria, de categorieën, de procedure en de planning? Lees meer op de website van Circular Awards.

Winnaars 2019

In 2019 ontving Auping de Circular Award Business met de volledig circulaire matras ‘Revive’. De provincie Friesland won de Circular Award Public met de biocomposiet fietsbrug Ritsumasyl.

Versnellingshuis Nederland Circulair!

Het Versnellingshuis is een initiatief van:

  • het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
  • VNO-NCW
  • MVO Nederland
  • MKB-Nederland
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
  • Nederland circulair!

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen hulp van het Versnellingshuis bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken.