Nieuws
Agenda

BIC presenteert Europese strategie: a circular bio-society”

Deze visie “The circular-bio society in 2050” streeft naar een duurzame en concurrerende bio-based industrie in de EU wat leidt naar een circulaire bio-samenleving in 2050. In de circulaire bio-samenleving kiezen geïnformeerde burgers duurzamere middelen, erkennen zij een bio-economisch maatschappelijk model en hebben zij daar profijt van. Biobased producten en diensten concurreren zowel qua prijs als qua prestaties met hun op fossiele grondstoffen gebaseerde tegenhangers. De EU is de mondiale hub voor biogebaseerde industriële investeringen en het internationale referentiepunt voor de circulaire bio-economie. Meer specifiek: voedsel, duurzame producten en energie voor onze gemeenschappen worden geleverd op een duurzame manier.

De visie legt de focus op vier sleutel factoren:

1. Waarborg voedselzekerheid voor een groeiende wereldbevolking en voldoen aan de vraag naar duurzame producten.

2. Bijdragen aan een duurzame planeet

3. Creeeren van banen en groei in de circulaire bioeconomie

4. Bereiken van een circulair bio samenleving

Deze visie is de resultante van de collectieve input van het Bio-based Industries Consortium (BIC) en haar  leden, de Bio-based Industries Joint-Undertaking (BBI JU) adviesorganen.

Lees verder op de website van het BIC.