Nieuws
Agenda

Twee jaar Bouwagenda: Hoe duurzaam is de bouw intussen?

Tijdens het evenement Twee jaar Bouwagenda in Den Haag vorige week werd teruggeblikt naar de resultaten, werd er een deal ondertekend, een nieuwe website gelanceerd én minister Wiebes nam de voortgangsrapportage met inspirerende voorbeelden van verduurzaming in ontvangst.

De Bouwsector moet innovatiever, digitaler, integraler, kostenefficiënter, productiever worden, meer kwaliteit bieden en aantrekkelijk zijn voor nieuwe generaties. Dat is de opdracht die de Bouwagenda in 2017 van het kabinet kreeg om de Nederlandse bouw en infrastructuur te verduurzamen.

Van denken naar doen

De Bouwagenda agendeert, signaleert, draagt oplossingen aan en smeedt samenwerkingsverbanden. Dat is wat zij ‘doen’. Het afgelopen jaar stond in het teken van de uitwerking van de plannen die in het eerste levensjaar door De Bouwagenda zijn geformuleerd. Doorbraken zijn er onder meer met de lancering van het Bouw en Techniek Innovatie Centrum (BTIC) die van de bouwsector een Topsector moet maken en de DigiDealGO, die tijdens het evenement op 11 april werd ondertekend.

Lees meer bij De Bouwagenda…