Nieuws
Agenda

Europese subsidie LIFE opent dit jaar op 4 april

Voor de call in 2019 is er in totaal € 400 miljoen beschikbaar in heel Europa voor projecten voor een beter milieu of klimaat. De indieningstermijn voor een projectvoorstel sluit midden juni voor natuur- en milieuprojecten en in september voor klimaatprojecten voor een full proposal. Heeft u een innovatief projectvoorstel op het gebied van natuur-, milieu- of klimaat? Wilt u daar individueel aan werken of samen met partijen in Nederland of binnen de Europese Unie? U kunt dan vanaf 4 april weer een voorstel indienen voor de call van de Europese subsidie LIFE. De exacte sluitingsdata voor het indienen van alle specifieke projectvoorstellen vindt u op website van de EU.

Laat uw projectvoorstel checken

De concurrentie is groot en de projectvoorstellen moeten een goede kwaliteit hebben. Uit ervaring blijkt namelijk dat enkel projectvoorstellen met een bovengemiddelde score worden uitgenodigd voor een full proposal.

RVO.nl adviseert u bij het schrijven van een projectvoorstel. Dat doen we om de kans op een hogere beoordeling te vergroten. The Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME) beoordeelt de voorstellen.

Meer weten?