Nieuws
Agenda

BioVoice, het ‘biobased business booster’ programma

BioVoice is een nieuw ‘biobased business booster’ programma, dat werkt met innovatievraagstukken van grote(re) bedrijven. BioVoice stelt in rondes van een maand een aantal challenges open. Deelnemers kunnen een ambitieus innovatiecontract verdienen. Een innovatiecontract geeft funding, door middel van vouchers die in de regio besteed kunnen worden.Daarnaast geeft een innovatiecontract toegang tot (internationale) markten, kennis & partners, hulpbronnen & research faciliteiten en business & schaalvergroting. En, in het optimale scenario: een launching customer.

Innovatie

Als grote multinationals op zoek zijn naar nieuwe toepassingen of R&D afdelingen een proces willen optimaliseren, ligt de oplossing niet altijd voor de hand. Maar er zijn vaak wel kleine, innovatieve bedrijven en start-ups die uitkomst kunnen bieden. BioVoice, het nieuwe ‘biobased business booster’ programma van REWIN West-Brabant en Green Chemistry Campus, brengt deze twee werelden met elkaar in contact.

Challenges

De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN, Green Chemistry Campus, de provincie Noord-Brabant en Rabobank. Daarnaast hebben Dockwize, Impuls Zeeland, KVK en Centre of Expertise Biobased Economy zich als partner aangesloten voor de uitvoering van het programma. Samen willen zij dat innovatieve ondernemers en creatieve talenten in de circulaire en biobased economie meer ruimte en stem krijgen. BioVoice is daarbij niet alleen op zoek naar pasklare antwoorden, maar ook naar denkkracht, inspiratie, briljante inzichten en verbeteringen. Kortom, input die tot een oplossing kan leiden van de zeven innovatievraagstukken die voor de eerste ronde zijn verzameld bij de zogenaamde ‘challengers’: Cargill, Cosun en Rodenburg Biopolymers. Innovatievraagstukken worden steeds voor de duur van een maand online gezet.

De eerste ronde challenges, zeven stuks van Cargill, Cosun en Rodenburg Biopolymers, gaat op 1 april open en loopt t/m 29 april.

In de bijlage BioVoice – 7 Challenges (ronde 1) vind je deze challenges. Meer informatie kan je vinden op www.BioVoice.nl.

De challenges zijn al gepubliceerd op het KVK Business Challenge platform.

Hier kan je of je leads chatten met de challengers en je daadwerkelijk aanmelden.