Nieuws
Agenda

Corbion investeert €30 mln in PLA productie

Corbion, gespecialiseerd in ingrediënten voor brood, vlees en in biochemie, gaat dit jaar circa €30 mln investeren in uitbreiding van zijn melkzuurproductie. Melkzuur wordt gebruikt als grondstof voor Corbion’s nieuwe, afbreekbare bioplastic PLA en voor zijn voedingsingrediënten. De basisgrondstof voor melkzuur is suiker: riet- en bietsuiker.

De €30 mln besteedt Corbion aan een uitbreiding van zijn bestaande melkzuurproductie in Thailand en in Brazilië. Bovendien neemt het bedrijf in Spanje een oude, stil liggende fabriek opnieuw in productie. Het biochemiebedrijf loopt zich daarmee warm voor een grotere investering van €150 mln over twee jaar in een nieuwe, technologisch geavanceerde melkzuurfabriek, mogelijk in Europa.

“Europa is qua voetadfruk van ons bedrijf de meest logische plek voor de nieuwe melkzuurfabriek, maar de keuze is uiteindelijk afhankelijk van de suikerprijs en van de regionale verschillen in investeringskosten”, aldus bestuursvoorzitter Tjerk de Ruiter na de presentatie van de jaarcijfers. “Maar Thailand zou ook een optie kunnen zijn. De nieuwe, vanaf 2021 te bouwen fabriek, zou een capaciteit van 125.000 ton melkzuur per jaar moeten krijgen.

Bron: Corbion, Financieel Dagblad