Nieuws
Agenda

Platform Bio-energie prijs voor Martijn Wagener

Martijn Wagener, mede-eigenaar en adviseur bij Virida BV, heeft de PBE-prijs 2018 ontvangen. De prijs wordt periodiek toegekend aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet en belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de ontwikkeling van de bio-energie sector.

Martijn Wagener is ruim 20 jaar werkzaam in de duurzame energiesector. Als ondernemer geeft hij sinds 2014 leiding aan bioraffinage bedrijf Grassa (hier worden met groene plantaardige grondstoffen hoogwaardige producten gemaakt voor feed en food). Tevens is hij met Grassa defounder van het BioTreatCenter in Venlo geworden, waar het een open innovatiecentrum heeft opgericht voor de be- en verwerking van biomassa en reststromen. In 2015 kocht hij met een drietal partners en een grote bank de Bio Energie Centrale Cuijk (BECC). Zij hebben hier een succesvolle bio-energie centrale van gemaakt, waarmee de grootschalige inzet van duurzame bio-energie (stroom en warmte) voor de industrie duidelijk meer zichtbaarheid heeft gekregen. PBE ziet dit project dan ook als een voorbeeld voor hoe bio-energie een integraal onderdeel van de transitie naar een CO2-arme, circulaire en biobased economie kan innemen.

Dit bericht vindt u ook op de PBE website:https://www.platformbioenergie.nl/home/pbe-prijs-voor-martijn-wagener