Nieuws
Agenda

Nationale Iconen gezocht

Wat zijn Nederlandse topinnovaties die wereldwijde problemen oplossen én bijdragen aan onze economie? Hoe houden we de zorg van de toekomst betaalbaar, hoe gaan we slim met digitalisering om of hoe kunnen we duurzaam en energiezuinig produceren? Het kabinet gaat voor het antwoord op deze vragen voor de derde keer op zoek naar baanbrekende innovaties waar Nederland de wereld mee kan veranderen.

Nationale Iconen in september 2019 bekend

Bij de vorige editie in 2016 werden Blue Energy (energie uit water), Growboxx (beplanting in droge gebieden) en Lighthouse (medische isotopen) benoemd tot Nationaal Icoon. In 2014 werd de verkiezing voor het eerst georganiseerd. Toen werden in de Ridderzaal vier innovaties benoemd: gekweekte stamcellen, Quantum Technologies, Hybride aardappels en de Bioneedle.

De jury die de Nationale Iconen aan het kabinet voordraagt, staat net als bij de vorige editie onder leiding van voorzitter Hans Wijers en maakt haar voordracht aan het kabinet in september 2019 bekend. Meer informatie over de huidige Nationale Iconen en de aanmelding voor de nieuwe verkiezing is te vinden op www.nationaleiconen.nl.