Nieuws
Agenda

World Biofuels Markets 2013 en Bio-based Chemicals 2013 succes

Op 12, 13 en 14 maart werd de World Biofuels Markets gehouden met parallel daaraan de Bio-based Chemicals conferentie georganiseerd door GreenPower Conferences.  Veel relevante bedrijven waren aanwezig op de beurs: BP Biofuels, Avantium, BASF, Biotech Campus Delft, Ecofys, NEN, Neste Oil, Agentschap NL, Port of Rotterdam en vele anderen. De conferenties draaide vooral om het creëren van business en partnerships en het delen van kennis binnen de biobased valuechains. 

De World Biofuels Markets werd geopend door Ahmed Aboutaleb, burgermeester van Rotterdam. Na de keynote speakers werden verschillende presentaties gehouden op het gebied van Aviation, Finance & Investment, Advanced Biofuels, Biorefinery Platforms, Sustainable Agriculture, Biodiesel en Emerging Markets. Ook werden er workshops georganiseerd op het gebied van bio-energie. Bezoekers vanuit de hele wereld waren aanwezig om vooral te netwerken. Zo organiseerde Port of Rotterdam een boottocht langs een deel van de Rotterdamse haven om te laten zien welke bedrijvigheid plaatsvindt in deze wereldhaven. Op de tweede dag werden naast vele interessante presentaties ook de Sustainable Biofuels Awards 2013 uitgereikt:

  • Breakthrough Innovation in Technology – Winnaar UPM BIOFUELS
  • Sustainable Feedstock Innovation – Winnaar GENERA ENERGY
  • Green Shoots Award – Winnaar RENMATIX
  • Excellence in Leadership (for an individual) – Winnaar Guido Ghisolfi, Chief Executive Officer, Beta Renewables
  • Global Deal of the Year – Winnaar POET / DSM
  • Sustainable Aviation – Winnaar VIRGIN ATLANTIC


Bio-based Chemicals Conferentie

Op woensdag 13 maart is ook de Bio-based Chemicals Conferentie van start gegaan, waar bedrijven vooral lieten zien wat zij op dit moment ontwikkelen op het gebied van biobased chemicaliën en waar ze heen willen in de toekomst. Ook hier was netwerken voor alle partijen erg belangrijk om vooral samen tot biobased ketens en toepassingen te komen. Hier werden de Bio-based Chemicals Awards 2013 uitgereikt:

  • Partnership of the Year – Winnaar REVERDIA WITH DSM AND ROQUETTE
  • Sustainable Feedstock Process – Winnaar SWEETWATER
  • Innovation in Biobased Chemical Platform – Winnaar SOLAZYME

De laatste dag werd een aantal presentaties gehouden over Sustainability, Policy, Sustainable Agriculture en Algae, ook werd aandacht geschonken aan Water Debate, Residues and Waste Bio-Feedstocks en Infrastructure and Downstream.

Beide conferenties waren een groot succes. Er werd veel genetwerkt en nieuwe samenwerkingsverbanden gesloten om gezamenlijk de Biobased Economy tot een hoger plan te trekken. Verschillende bedrijven riepen op tot samenwerking. In de komende maanden zullen op deze website deze oproepen geplaatst worden.

Wilt u meer informatie over beide conferenties? Kijk op www.worldbiofuelsmarkets.com.