Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

De Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen geeft in zijn topsectoradvies aan dat de tuinbouw een belangrijke rol kan spelen op het gebied van de biobased economy.

Planten bevatten (complexe) moleculen die als bouwstenen kunnen dienen voor de productie van geneesmiddelen, voedingsingrediënten zoals vitamines, smaak- en geurstoffen, en ingrediënten voor cosmetica en hoogwaardig veevoer.

Op basis van plantenveredeling, rassenkeuze, teeltoptimalisatie en gecontroleerde teelt en optimaal oogststadium kan de tuinbouw – als leverancier van hoogwaardige plantenstoffen – een belangrijke partner worden van de chemische industrie.

Ook plantaardig restmateriaal vormt nog een bron van potentieel nuttige grondstoffen zoals biociden, antioxidanten en kleur- en geurstoffen. Na extractie van deze stoffen blijft nog restmateriaal over dat kan worden vergist tot bio-energie.
Daarnaast wil de tuinbouw – in afstemming met partners in de keten – stappen zetten bij de toepassing van biobased materialen zoals verpakkingen, bloempotten, substraat, gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en bio-energie.

Links

 

Terug
GERELATEERD NIEUWS

Biomassa wordt steeds belangrijker als grondstof voor de productie van elektriciteit, warmte, materi...

De verpakkingssector houdt zich steeds meer bezig met biobased materialen als het om verpakkingen ga...

Certificaten die op basis van NTA 8080 worden afgegeven aan bedrijven die duurzame biomassa producer...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • Green Olive
  Green Olive
  Biomassa van geperste olijven in pellets

  Adresgegevens
  7900-112, Ferreira do Alentejo-Portugal


  Toegevoegd door
  Theo


  Naar de volledige kaart

 • InnovatieLink
  InnovatieLink
  InnovatieLink biedt MKB-ondernemers in de topsectoren energie en chemie praktische oplossingen en ondersteuning bij innovatievraagstukken.

  Adresgegevens
  Groen van Prinsterenlaan 37, 3818 JN, Amersfoort

  Website
  www.innovatielink.nl

  Toegevoegd door
  innovatielink


  Naar de volledige kaart

 • Provincie Drenthe
  Provincie Drenthe
  Provincie Drenthe stimuleert de ontwikkelingen van de vergoening van de economie(BioBased Economy) vanuit haar maatschappelijke opgave. En om de werkgelegenheid te behouden en te versterken.

  Adresgegevens
  Westerbrink 1, ASSEN

  Website
  www.provinciedrenthe.nl

  Toegevoegd door  Naar de volledige kaart

 • Stenden PRE
  Stenden PRE
  Stenden Polymore Research & Education (Stenden PRE) is een initiatief van drie Noord-Nederlandse onderzoeksinstituten Emmtec Services Laboratorium, Applied Polymer Innovations Emmen (API Institute) en Stenden Hogeschool. Stenden PRE beschikt over uitgebreide laboratorium- en testfaciliteiten en zal zich met name richten op open innovatie waarbij onderzoek en onderwijs op het gebied van duurzame kunststoffen (upcycling van kunststoffen, biopolymeren en smart materials) centraal staan.

  Adresgegevens
  Van Schaikweg 94, Emmen

  Website
  http://www.stendenpre.com/

  Toegevoegd door
  Jan


  Naar de volledige kaart

 • Cargill Refined Oils Europe
  Cargill Refined Oils Europe
  Natuur-gebaseerde producten van Cargill Refined Oils zijn geschikt voor een aantal industriële toepassingen en markten. Wij bieden een groeiend aantal producten afkomstig van hernieuwbare bronnen ter gedeeltelijk of volledige vervanging van niet-hernieuwbare ingrediënten.We zijn in staat produkten te leveren voor volgende markten: kaarsen, smeermiddelen, verven en ink, harsen, polymeren en rubber, cosmetic, pharma, bouw, landbouwchemicaliën, transformator olie, bio-energie, mestoffen, minerale was vervangin, ...

  Adresgegevens
  Evert van de Beekstraat 378, Schiphol

  Website
  www.cargill.com

  Toegevoegd door
  Henri


  Naar de volledige kaart

 • Avantium Technologies B.V.
  Avantium Technologies B.V.


  Adresgegevens
  Zekeringstraat 29 1014 BV, Amsterdam

  Website
  http://www.avantium.com/

  Toegevoegd door
  Avantium


  Naar de volledige kaart

 • Biofutura
  Biofutura
  Bio Futura is een groothandel in duurzame verpakkingen en disposables. Wij geloven in biologisch afbreekbare verpakkingen en duurzaam ondernemen. Bio Futura is opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke verpakkingen en voorziet natuurvoedingswinkels, cateraars, restaurants en andere organisaties van duurzame verpakkingsmaterialen. Bio Futura levert uitsluitend biologisch afbreekbare verpakkingen en disposables die voldoen aan de Europese composteringsnorm EN - 13432. Het gros van het assortiment is in Europa vervaardigd.

  Adresgegevens
  Cypresbaan 10, Capelle aan den IJssel

  Website
  http://www.biofutura.nl/

  Toegevoegd door  Naar de volledige kaart

 • Projectburo De Laat
  Projectburo De Laat
  Adviesbureau dat de afgelopen jaar vooral biomassaprojecten heeft gedaan. Vooral ervaring met kwaliteit, homogeniteit en continuïteit van feedstock. Lid van Platform Bio-energie en NBKL.

  Adresgegevens
  Hogenkampseweg 124 6871JT, Renkum

  Website
  http://www.projectburodelaat.nl/

  Toegevoegd door  Naar de volledige kaart

 • BioBTX BV
  BioBTX BV
  The future of aromatics! BioBTX is a technology provider for the production of aromatic chemical building blocks from woody biomass or waste streams.

  Adresgegevens
  Duinkerkenstraat 13, Groningen

  Website
  biobtx.nl

  Toegevoegd door
  Niels


  Naar de volledige kaart