Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

Uit de reststromen die vrijkomen bij de verwerking van aardappelen worden momenteel al eiwitten (bij lage temperatuur) terugge­wonnen. Hoewel aardappelen een relatief laag percentage aan eiwitten bevatten, gaat het bij de reststromen absoluut gezien om behoorlijke hoeveelheden eiwit. Deze worden momenteel ingezet als ‘feed’ en ‘food’ (o.a. als schuimvormer).

aardappelschillenEr bestaan indicaties dat een deel van deze bioactieve componenten  meer hoogwaardig kan worden ingezet als enzym of als specifieke enzymremmer. Daarom heeft het BBP een project uitgezet voor een marktevaluatie naar de meer hoogwaardige toepassing van actieve biocomponenten uit reststromen afkomstig van de aardappelverwerking. Klik hier voor de publieke versie van de presentatie van de met de evaluatie verkregen resultaten.

Document: Results market evaluation bioactives potato rest streams_ public version

Terug
GERELATEERD NIEUWS

Vrouwelijke wetenschappers werkzaam in de life sciences in de fase drie tot tien jaar na hun promoti...

Bent u actief op het gebied van circulaire economie? En heeft u interesse om de R&D- en marktkan...

De biologische melk, karnemelk en yoghurt van Arla zit vanaf dit weekend in het meest duurzame zuive...