Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

26
Apr
Gepost door Redactie

Better Biomass: nieuwe naam ‘NTA 8080 Approved’-certificaat

Gepubliceerd op 26 april 2015

Certificaten die op basis van NTA 8080 worden afgegeven aan bedrijven die duurzame biomassa produceren, verhandelen of verwerken, heten voortaan ‘Better Biomass’. Vooruitlopend op de publicatie van de herziene versie van NTA 8080, de norm met duurzaamheidscriteria voor biomassa, is het bijbehorende certificatiesysteem in een nieuw jasje gestoken.

De nieuwe naam Better Biomass met bijbehorende huisstijl en logo is de eerste stap in het opfrissen van het certificatiesysteem. Bedrijven die het Better Biomass certificaat behaald hebben, tonen hiermee aan dat zij voldoen aan de eisen met betrekking tot onder meer de reductie van broeikasgassen, biodiversiteit, milieu, welzijn en welvaart.

Actualisering

Er wordt op dit moment gewerkt aan de actualisering van de duurzaamheidscriteria in NTA 8080 en het bijbehorende certificatieschema NTA 8081. Het toepassingsgebied wordt uitgebreid, zodat naast duurzaamheid van biomassa van bio-energie ook de toepassing in biobased producten wordt meegenomen. Ook recente thema’s, waaronder koolstofschuld, indirect landgebruiksverandering (ILUC) en cascadering van biomassa zijn hierbij in beschouwing genomen. Publicatie van het vernieuwde certificatiesysteem wordt verwacht in de tweede helft van dit jaar.
NEN begeleidt dit proces als onafhankelijk beheerder van certificatieschema’s. Certificatie gebeurt door certificerende instellingen die bij het systeem zijn aangesloten.

Internationaal duurzaamheidscertificaat

Better Biomass is het internationale duurzaamheidscertificaat voor alle soorten biomassa, zowel biobrandstoffen als vaste en gasvormige biomassa en binnenkort ook biobased producten.
Het certificatiesysteem is erkend door de Europese Commissie om aan te tonen dat wordt voldaan aan de Europese duurzaamheidseisen voor biobrandstoffen die zijn vastgelegd in de Richtlijn Hernieuwbare Energie (2009/28/EG). Ook wordt NTA 8080 genoemd in relatie tot duurzaamheidscriteria voor vaste biomassa als onderdeel van het Energieakkoord.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de vernieuwde website: www.betterbiomass.com.
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Harmen Willemse, consultant Energie, telefoon (015) 2 690 295, e-mail info@betterbiomass.com.

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Biomassa wordt steeds belangrijker als grondstof voor de productie van elektriciteit, warmte, materi...

Certificaten die op basis van NTA 8080 worden afgegeven aan bedrijven die duurzame biomassa producer...

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die de productie va...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • Zinniger.nl
  Zinniger.nl
  Duurzame interieurarchitectuur en productontwerp

  Adresgegevens
  van Wassenaerplein 9, Zuidhorn

  Website
  http://www.zinniger.nl

  Toegevoegd door
  Steven Krol


  Naar de volledige kaart

 • AlgaePARC
  AlgaePARC
  The objective of AlgaePARC (Algae Production And Research Centre) is to develop knowledge, technology and process strategies for sustainable production of microalgae as feedstock for fuel, chemicals, food and feed at industrial scale. AlgaePARC is the first research centre in the world that allows comparison of different outdoor photobioreactor designs. The pilot facility comprises four large (24 m2) and three small (2.4 m2) photobioreactors. The systems will be run in parallel and compared on technical, economic and sustainability performance and results will be used to build up knowledge required for commercial production of microalgae for bulk products.

  Adresgegevens
  Bornsesteeg 10, Bennekom

  Website
  http://www.algaeparc.nl/

  Toegevoegd door
  AlgaePARC


  Naar de volledige kaart

 • ZAAAM
  ZAAAM
  ZAAAM levert diensten voor het vernieuwend samenwerken aan transitie en innovatie.

  Adresgegevens
  2341PG, Oegstgeest

  Website
  www.zaaam.nl

  Toegevoegd door
  Wout-Jan


  Naar de volledige kaart

 • Green PAC COCI
  Green PAC COCI
  Het Green PAC Centre for Open Chemical Innovation (COCI) biedt u als ondernemer met een bewezen techniek en/of product, de mogelijkheid om uw productiecapaciteit te verhogen en marktconform te concurreren. Green PAC COCI is daarmee dé springplank voor ondernemers die de (wereld)markt willen veroveren!

  Adresgegevens
  Van Schaikweg 94, Emmen

  Website
  www.greenpaccoci.nl

  Toegevoegd door  Naar de volledige kaart

 • Between-us
  Between-us
  Onze klanten zijn op zoek naar nieuwe strategieën, nieuwe producten, en inzet van nieuwe grondstoffen. Between-us helpt bedrijven met het integreren van duurzaamheid in de business: strategie, ontwerp en uitrol van het duurzaamheidsprogramma en innovatie. Wij werken met business schools als INSEAD en IMD rondom praktijk-cases. Tevens expertise op het gebied van o.a. Dow Jones Sustainability Index, GRI, RepTrak, Carbon Disclosure Project, Credit360.

  Adresgegevens
  4818 RD, Breda

  Website
  www.between-us.com

  Toegevoegd door
  Els


  Naar de volledige kaart

 • AlgaeLink NV
  AlgaeLink NV
  AlgaeLink NV is a Dutch Company that designs and manufactures algae growing equipment and cultivates algae for various global markets. AlgaeLink is building a world-wide supply chain and partner network that is sustainable and delivers value to our global customers. Our operations cover algae production, equipment, consultancy, installation support and training.

  Adresgegevens
  Industrieweg 21, Yerseke

  Website
  http://www.algaelink.com/

  Toegevoegd door
  AlgaeLink-NV


  Naar de volledige kaart

 • Moonen Packaging
  Moonen Packaging
  Moonen Packaging is Europees koploper in duurzame verpakkingen en verpakkingsmaterialen. Vanuit haar hoofdkantoor in Weert ontwerpt, ontwikkelt en distribueert Moonen in Nederland, België en Duitsland (composteerbare) verpakkingen voor de industrie, food-service, supermarkten en detailhandel. Dit gebeurt op een efficiënte, logistieke manier. Naast het ontwikkelen van innovatieve producten en concepten die het milieu sparen, onderscheidt Moonen zich als verpakkingsspecialist door proactief besparingen in tijd, geld en CO2-uitstoot voor haar klanten te realiseren. Vorig jaar ontving Moonen ook al de award 'Groenste bedrijf van Nederland'. Voor meer informatie surft u naar: www.moonenpackaging.com, meer over ons duurzame label Moonen Natural is te vinden op www.moonennatural.com.

  Adresgegevens
  Fahrenheitstraat 11, Weert

  Website
  www.moonenpackaging.com

  Toegevoegd door  Naar de volledige kaart

 • Mijnders
  Mijnders
  Interim projectmanagement & Advies in de biobased economy.

  Adresgegevens
  2274TP, Voorburg


  Toegevoegd door
  Cornelis


  Naar de volledige kaart

 • PTC+
  PTC+
  Praktijk trainingscentrum voor buitengebied, dier en veehouderij

  Adresgegevens
  Pastoor Debeijestraat 64, Hegelsom

  Website
  Www.ptcplus.com

  Toegevoegd door
  Cor


  Naar de volledige kaart