Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

23
Apr
Gepost door Redactie

Bergschoenen met biobased zool van DSM

Gepubliceerd op 23 april 2015

Het outdoormerk Salomon gebruikt het materiaal EcoPaXX® van DSM; een lichtgewicht biobased polyamide. “De schoenen zijn twee jaar lang intensief getest door professionele berggidsen, reddingsteams en atleten”, aldus Aude Derrier, projectmanager Materials Footwear bij Amer Sports, het moederbedrijf van Salomon.

DSM en Salomon werkten eerder samen voor de productie van snowboardbindingen uit hetzelfde materiaal. Derrier: “We waren er van overtuigd dat het materiaal ook zeer geschikt was voor onze bergschoenen.” Bekijk hier het volledige bericht.

 

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

De hele uitzending van het RTL7 programma Doe maar duurzaam van 14 januari jl is besteed aan biobase...

Tijdens de Week van de Circulaire Economie zijn de transitie-agenda's aangeboden aan de opstellers v...

De website www.biobasedeconomy.nl wordt - onder redactie van de TKI-BBE - vernieuwd. In de tussentij...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • Biopolymeer Applicatie Centrum
  Biopolymeer Applicatie Centrum
  Het Biopolymeer Applicatie Centrum BAC is het centrale aanspreekpunt voor iedereen die reeds actief is op het gebied van bioplastics; of overweegt om deze toe te passen. Het is een platform in de ruimste betekenis van het woord. BAC is namelijk: een ontmoetingsplek voor iedereen die professioneel geïnteresseerd is in het toepassen van bioplastics, zoals ondernemers, opdrachtgevers, productontwikkelaars en onderzoekers; een virtuele vraagbaak waar vragen gesteld kunnen worden over het toepassen van de verschillende soorten biopolymeren; een marktplaats waar vraag en aanbod van (mogelijke) applicaties met elkaar in contact kunnen komen; een broedplaats waar partijen pre-competitief samenwerken bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties; een podium waar nieuwe ontwikkelingen en voorbeelden van innovatieve applicaties worden gepresenteerd en gedemonstreerd; een verbond waarmee collectief invloed wordt uitgeoefend op beleids- makers en subsidieverleners om de toepassing van biopolymeren te bevorderen en blokkades weg te nemen.

  Adresgegevens
  Burgemeester S'-Jacoblaan 27, leersum

  Website
  http://www.biopolymeer.nl/

  Toegevoegd door
  Biopolymeer-Applicatie-Centrum


  Naar de volledige kaart

 • Studio Marco Vermeulen
  Studio Marco Vermeulen
  Studio Marco Vermeulen is een ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, landschap en onderzoek. Wij zijn betrokken bij een aantal grootschalige werklandschappen waaronder Klavertje 4 Greenport Venlo, Logistiek Park Moerdijk en het Agro Food Cluster Nieuw Prinsenland. Bij ieder van deze projecten wordt gestreefd naar het sluiten van kringlopen op het gebied van energie, water en grondstoffen. In Dinteloord hebben wij een gasontvangststation ontworpen met een gevel van biobased materiaal.

  Adresgegevens
  Maaskade 85 3071 NE, Rotterdam

  Website
  www.marcovermeulen.nl

  Toegevoegd door
  Marco


  Naar de volledige kaart

 • Provincie Zeeland
  Provincie Zeeland
  Biobased is één van de speerpunten van het Zeeuwse economische beleid.

  Adresgegevens
  Abdij, Middelburg

  Website
  http://provincie.zeeland.nl/milieu_natuur/biobased/

  Toegevoegd door
  Paulus


  Naar de volledige kaart

 • Synbra
  Synbra
  Synbra Holding bestaat uit een holding en zes clusters, die actief zijn op het gebied van bouwisolatiematerialen en verpakkingen en tevens in de productie van grondstoffen en recycling van gebruikte verpakkingen. Synbra Technology presenteert een nieuw biologisch afbreekbaar EPS, BioFoam®. Dit milieuvriendelijke materiaal wordt geproduceerd uit plantaardig afval. Op de productie van BioFoam® is een wereldwijd patent verleend. BioFoam® zal in eerste instantie in de verpakkingsindustrie worden ingezet door dochterbedrijven van Synbra. Dit neemt niet weg dat BioFoam® ook in de toekomst een mogelijke vervanger kan worden van EPS in bouwproducten. Mocht de grondstof (aardolie) voor EPS schaars worden dan is Synbra voorbereid op de toekomst met een milieuverantwoord alternatief. Mede dankzij de ontwikkeling van BioFoam® heeft Synbra Technology, onlangs de Prima Ondernemen Award in ontvangst mogen nemen. Dit is een prijs die wordt uitgereikt door de NRK (Nederlandse Rubber, Lijm- en Kunststofindustrie) aan het bij de NRK aangesloten bedrijf dat de beste prestatie levert op het gebied van duurzaam ondernemen en duurzaam innoveren. Synbra Technology heeft met BioFoam® de 1e plek veroverd in de vijfde Innovatie top 100. Een ranglijst van Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, het ondernemersmagazine bizz en NL octrooicentrum met 100 concrete innovaties.

  Adresgegevens
  zeedijk 25, ettenleur

  Website
  http://www.synprodo.nl/nl/2/236/wat_is_biofoam.aspx

  Toegevoegd door
  Synbra


  Naar de volledige kaart

 • Smakman Energy Consult
  Smakman Energy Consult
  Adviesbureau op het gebied van bio-energie en groene grondstoffen. Veel ervaring en groot netwerk, nauw verbonden met de Wageningen Universiteit

  Adresgegevens
  Woudzoom 8, Amersfoort


  Toegevoegd door
  smakmanec


  Naar de volledige kaart

 • The Bridge Business Innovators
  The Bridge Business Innovators
  The Bridge business innovators is opgericht in 2000 en specialist in business innovatie. The Bridge opereert in de sectoren chemie, agro, food, feed en fuels. Biobased business en duurzaamheid lopen daar als rode draad doorheen. Onze klanten zijn op zoek naar nieuwe strategieën, nieuwe producten, nieuwe technologieën en inzet van nieuwe grondstoffen. The Bridge brengt door middel van gerichte expert input nieuwe mogelijkheden (technologie, product, markt) voor klanten in kaart met als doel om met hen innovatiekansen te inventariseren én te realiseren. Tevens biedt The Bridge continue verbeteringen van de innovatieperformance. The Bridge is onderdeel van Twynstra Gudde en partner in het exclusieve Highland Worldwide. Daarnaast beschikt The Bridge over een netwerk van internationale experts in Europa, Azië en de VS dat de uitvoering van opdrachten ondersteunt.

  Adresgegevens
  Stationsplein 1, Amersfoort

  Website
  www.thebridge.nl

  Toegevoegd door
  Els


  Naar de volledige kaart

 • Syntens Innovatiecentrum
  Syntens Innovatiecentrum
  Syntens Innovatiecentrum Syntens stimuleert ondernemingen zich duurzaam te vernieuwen en bevordert hiermee welvaart en welzijn in Nederland. Syntens maakt ondernemers bewust van de mogelijkheden die zij hebben om te innoveren en helpt ondernemers concreet om daarin stappen te zetten die leiden tot resultaat voor de onderneming. Het grote en persoonlijke netwerk van Syntens zoals kennispartners, ondernemers en brancheorganisaties strekt zich uit over de belangrijkste sectoren van de Nederlandse economie en is regionaal beschikbaar en toegankelijk. Door nieuwe verbindingen binnen dit netwerk te leggen, bijvoorbeeld tussen ondernemers onderling en tussen ondernemers en kennisinstellingen, ontstaan innovaties die resulteren in nieuwe business. Zo dragen de activiteiten van Syntens Innovatiecentrum indirect bij aan een extra omzet bij het Nederlandse bedrijfsleven van enkele honderden miljoenen euro’s per jaar. Nieuwe verbinding, nieuwe business

  Adresgegevens
  Laan van ypenburg 90, Ypenburg

  Website
  http://www.syntens.nl

  Toegevoegd door
  xavierweenink


  Naar de volledige kaart

 • LOGUS Bouw- en Afbouwmaterialen
  LOGUS Bouw- en Afbouwmaterialen
  Groothandel in bouw- en afbouwmaterialen. Rode draad door onze activiteiten is Legolisering en Ecologisering van de bouw

  Adresgegevens
  Zeelandhaven 7, Bergen op Zoom

  Website
  www.logus.nl

  Toegevoegd door
  Leon de Kok


  Naar de volledige kaart

 • Cumapol
  Cumapol
  Cumapol ontwikkeld polyester specialiteiten op basis van gerecycled materiaal en biobased grondstoffen in samenwerking met DuFor Resins uit Zevenaar.

  Adresgegevens
  Eerste Bokslootweg 17, Emmen

  Website
  www.cumapol.com

  Toegevoegd door
  cumapol


  Naar de volledige kaart