Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

8
Apr
Gepost door Redactie

Biobased verpakking voor meststoffen

Gepubliceerd op 8 april 2015

Oerlemans Plastics vervult een voortrekkersrol bij de productie en verwerking van biobased folie. Vanuit haar MVO beleid vindt Oerlemans Plastics het erg belangrijk dat alternatieven voor fossiele grondstoffen worden ontwikkeld en dat recycling en grondstofreductie worden gestimuleerd.

Biobased wil zeggen dat het materiaal wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen. Een belangrijk voordeel is dat het verbruik van fossiele grondstoffen en de uitstoot van broeikasgassen hiermee wordt verminderd. Daarnaast is biobased poly-ethyleen ook voor 100% recyclebaar net zoals conventionele poly-ethyleen.

Groeien en bloeien

In samenwerking met Pokon heeft Oerlemans Plastics een biobased verpakking ontwikkeld voor meststoffen. Pokon realiseert zich als specialist in groeien en bloeien als geen ander dat de toekomst van verpakken hoe dan ook groener wordt. Dat is de reden dat Pokon ook graag voorop loopt en in een vroeg stadium kennis en ervaring op wil doen met biobased folie. De materiaal- en verwerkingseigenschappen zijn gelijk aan conventionele PE folie, die op dit moment voor deze toepassing wordt ingezet en machinaal verwerkt wordt.

Deze eerste test werd uitgevoerd met een aantal hoogwaardige gazonmeststoffen. Afhankelijk van de ervaringen worden de vervolgstappen bepaald. Naast marktleider in plantenvoeding en meststoffen is Pokon ook marktleider in potgronden voor de consumentenmarkt. “Kortom, reden genoeg om voor groen te gaan!”, vindt het bedrijf.

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met: Oerlemans Plastics B.V., Daniëlle van Zuilen, dvz@oerlemansplastics.nl , Tel: 0416-358100.

 

Door + Foto: groentennieuws.nl

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

De biologische melk, karnemelk en yoghurt van Arla zit vanaf dit weekend in het meest duurzame zuive...

Dit lectoraat gaat zich richten op de isolatie en identificatie van hoogwaardige inhoudsstoffen uit ...

De Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) stimuleert innovatie bij het midden- en...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • Groene Bouwmaterialen
  Groene Bouwmaterialen
  Groene bouwmaterialen is uw leverancier voor al uw Bio Based bouwmaterialen. Ook kunnen wij u adviseren of uw project begeleiden

  Adresgegevens
  Laagstraat, Heusden

  Website
  www.groenebouwmaterialen.nl

  Toegevoegd door
  groenebouwmaterialen


  Naar de volledige kaart

 • TU Delft Department of Biotechnology
  TU Delft Department of Biotechnology
  The department of Biotechnology concentrates on the multidisciplinary fields of Biocatalysis, Metabolic Engineering & Fermentation Technology, Environmental Biotechnology and Bioprocess Technology as well as the exciting developments in the area of Life Science & Technology - in particular, genomics and metabolomics.

  Adresgegevens
  Julianalaan 67, Delft

  Website
  http://www.bt.tudelft.nl/

  Toegevoegd door
  TU-Delft-Department-of-Biotechnology


  Naar de volledige kaart

 • BioSolar Cells
  BioSolar Cells
  BioSolar Cells is een Publiek-Private Samenwerking (PPS) waarin onderzoek wordt gedaan naar het optimaliseren van het fotosynthese proces in micro-organismen, planten en artificiële systemen. Het onderzoek zal o.a. leiden tot verbeterde algen en cyano-bacteriën voor de productie van brandstoffen en chemicaliën, tot verhoogde productie van voedselgewassen en tot het ontwikkelen van een nieuw type zonnecel: het Kunstmatige Blad. Het BioSolar Cells consortium bestaat momenteel uit 8 Nederlandse universiteiten en 30 nationale en internationale bedrijven. Het onderzoekbudget van BioSolar cells bedraagt op dit moment ruim 43 miljoen euro, waarvan 25 miljoen afkomstig van het ministerie van ELI.

  Adresgegevens
  Droevendaalsesteeg 1, Wageningen

  Website
  www.biosolarcells.nl

  Toegevoegd door
  René


  Naar de volledige kaart

 • Bokaplast
  Bokaplast
  De REBUCK® is de eerste eenmalige, waterdichte kartonnen emmer die vouwbaar en recyclebaar is. Eindelijk een milieubewuste alternatief voor de kunststof emmer. De REBUCK® is ontwikkeld naar aanleiding van de vraag uit de bloemensector, maar is zeker ook geschikt voor andere toepassingen. Al langere tijd is men op zoek naar een betaalbaar, praktisch en milieuvriendelijk alternatief voor de kunststof emmer. De REBUCK® is een golfkartonnen, vouwbare transport- en verkoopemmer die door zijn slimme vorm niet alleen meer gebruiksgemak voor de leverancier en verkoper biedt, maar ook meer ruimte geeft aan de bloemen. De REBUCK® is een gepatenteerd systeem en indien gewenst ook leverbaar met een machine die de emmers vouwt en vult met water.

  Adresgegevens
  Kalkoenweg 42, Ermelo

  Website
  http://www.bokaplast.nl/verpakkingsontwikkeling

  Toegevoegd door
  Bokaplast


  Naar de volledige kaart

 • ORGA architect
  ORGA architect
  Ecologisch architectenbureau 2.0: koploper in biobased bouwen.

  Adresgegevens
  6512 ED, Nijmegen

  Website
  http://www.orga-architect.nl/

  Toegevoegd door
  Renee Petiet


  Naar de volledige kaart

 • AVEBE
  AVEBE
  1 Verwerking van zetmeelaardappelen tot zetmeel en zetmeelderivaten naast aardappeleiwitten en vezels. 2 het ontwikkelen en vermarkten van zetmelen in in voeding en industriele toepassingen

  Adresgegevens
  Prins hendrikplein 20, veendam

  Website
  http://www.avebe.com

  Toegevoegd door
  marco


  Naar de volledige kaart

 • Van Berkel
  Van Berkel
  Betrouwbare partner in biomassa & bodemproducten. Van Berkel is gevestigd in; Veldhoven - Ettenleur en Uden. Duurzame verwerking van reststromen, opwerking tot hoogwaardige bodemverbeteraars energiedragers.

  Adresgegevens
  Mariniersstraat 4 5405 BG, Uden

  Website
  www.vanberkelgroep.eu

  Toegevoegd door
  jeroen


  Naar de volledige kaart

 • MIRACAMPO BV
  MIRACAMPO BV
  Miracampo is an investor in the areas of alternative energy, water, materials and sustainable chemicals. Founded in 2010 it has invested in and advised companies in these industrial sectors.

  Adresgegevens
  oosterom 4, Sneek

  Website
  http://www.miracampo.nl/

  Toegevoegd door
  Ed Flohr


  Naar de volledige kaart

 • StexFibers
  StexFibers
  Veredelen van natuurlijke vezels zoals hennep en vlas, zodat deze verspinbaar zijn voor hoogwaardige textiel.

  Adresgegevens
  Westervoortsedijk 73, Arnhem

  Website
  www.stexfibers.com

  Toegevoegd door
  stexfibers


  Naar de volledige kaart