Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

8
Apr
Gepost door Redactie

Biobased verpakking voor meststoffen

Gepubliceerd op 8 april 2015

Oerlemans Plastics vervult een voortrekkersrol bij de productie en verwerking van biobased folie. Vanuit haar MVO beleid vindt Oerlemans Plastics het erg belangrijk dat alternatieven voor fossiele grondstoffen worden ontwikkeld en dat recycling en grondstofreductie worden gestimuleerd.

Biobased wil zeggen dat het materiaal wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen. Een belangrijk voordeel is dat het verbruik van fossiele grondstoffen en de uitstoot van broeikasgassen hiermee wordt verminderd. Daarnaast is biobased poly-ethyleen ook voor 100% recyclebaar net zoals conventionele poly-ethyleen.

Groeien en bloeien

In samenwerking met Pokon heeft Oerlemans Plastics een biobased verpakking ontwikkeld voor meststoffen. Pokon realiseert zich als specialist in groeien en bloeien als geen ander dat de toekomst van verpakken hoe dan ook groener wordt. Dat is de reden dat Pokon ook graag voorop loopt en in een vroeg stadium kennis en ervaring op wil doen met biobased folie. De materiaal- en verwerkingseigenschappen zijn gelijk aan conventionele PE folie, die op dit moment voor deze toepassing wordt ingezet en machinaal verwerkt wordt.

Deze eerste test werd uitgevoerd met een aantal hoogwaardige gazonmeststoffen. Afhankelijk van de ervaringen worden de vervolgstappen bepaald. Naast marktleider in plantenvoeding en meststoffen is Pokon ook marktleider in potgronden voor de consumentenmarkt. “Kortom, reden genoeg om voor groen te gaan!”, vindt het bedrijf.

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met: Oerlemans Plastics B.V., Daniëlle van Zuilen, dvz@oerlemansplastics.nl , Tel: 0416-358100.

 

Door + Foto: groentennieuws.nl

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

De hele uitzending van het RTL7 programma Doe maar duurzaam van 14 januari jl is besteed aan biobase...

Tijdens de Week van de Circulaire Economie zijn de transitie-agenda's aangeboden aan de opstellers v...

De website www.biobasedeconomy.nl wordt - onder redactie van de TKI-BBE - vernieuwd. In de tussentij...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • Smakman Energy Consult
  Smakman Energy Consult
  Adviesbureau op het gebied van bio-energie en groene grondstoffen. Veel ervaring en groot netwerk, nauw verbonden met de Wageningen Universiteit

  Adresgegevens
  Woudzoom 8, Amersfoort


  Toegevoegd door
  smakmanec


  Naar de volledige kaart

 • Treeplast
  Treeplast
  The original version of TREEPLAST is absolutely natural renewable and biodegradableTREEPLAST is originally made from wood chips (50%), with crushed corn and natural resins, now several receipies are used for different applications. TREEPLAST does not contain oil based plastic! TREEPLAST is our brandname for biobased products. Products of TREEPLAST are skin friendly and not electrostatic. Products are made of biobased composites adapted for your products!

  Adresgegevens
  Buitenwatersloot 75-A, Delft

  Website
  www.treeplast.com

  Toegevoegd door
  Redactie


  Naar de volledige kaart

 • Noordtij
  Noordtij
  Noordtij is een communicatie en projectbureau. In groene grondstoffen, biobased thema's zijn we zeer thuis. Noordtij doet projecten voor bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. In Noord Nederland zijn we aanjager van de Biobased Society met KNN en Bioclear als partners

  Adresgegevens
  Wirdumerdijk 13c, Leeuwarden

  Website
  www.noordtij.nl

  Toegevoegd door
  Jaap


  Naar de volledige kaart

 • BioBoxx BV
  BioBoxx BV
  BioBoxx levert biobased verpakkingen (waterbestendige, lekvrije dozen) voor organisch afval, als alternatief voor de groenafval container. Alle verpakkingen zijn composteerbaar en/of verwijtbaar.

  Adresgegevens
  Zwedenlaan 22, Assen

  Website
  www.BioBoxx.com

  Toegevoegd door
  bioboxx


  Naar de volledige kaart

 • BKC bv
  BKC bv
  BKC is gespecialiseerd in boomverzorging, groen en milieu. Innovatief en creatief is wat BKC kenmerkt. Sinds enkele jaren plant BKC miscanthus (olifantsgras). Dit wordt gebruikt als basis voor bio-energie en voor de productie van papier.

  Adresgegevens
  Nano 7, Zevenaar

  Website
  www.bkcbv.nl

  Toegevoegd door
  bkcbv


  Naar de volledige kaart

 • Natuurlijk Advies
  Natuurlijk Advies
  Adviesbureau op het gebied van inrichting en beheer van het landelijk gebied. Advies gericht op oogsttechniek, logistiek, verwerkingstechnieken, uitwerken van businesscases en afzetmarkt voor biomassa.

  Adresgegevens
  Bittervoorn, Krommenie

  Website
  http://www.natuurlijkadvies.nl/

  Toegevoegd door
  Rolf


  Naar de volledige kaart

 • GEA Westfalia Separator Nederland B.V.
  GEA Westfalia Separator Nederland B.V.
  GEA Westfalia Separator Nederland, gevestigd in Cuijk, ontwikkelt al sinds 1987 mechanische scheidingsoplossingen voor de Nederlandse procesindustrie. We leveren niet alleen machines, maar ook advies, originele reserveonderdelen en service.

  Adresgegevens
  Hoogveld 16, Cuijk

  Website
  http://netherlands.westfalia-separator.com

  Toegevoegd door
  Edwin


  Naar de volledige kaart

 • NEN
  NEN
  Normalisatie vindt plaats op drie niveaus: * Nationaal heeft een werkgroep onder begeleiding van NEN een duurzaamheidsnorm opgesteld op basis van de Cramer criteria (ook wel bekend als NTA 8080). * Europees worden normen ontwikkeld als instrument voor de implementatie van de Europese richtlijn ter bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen. NEN voert het secretariaat van de technische commissie die deze normen ontwikkeld. * Internationaal is normalisatie opgestart om tot mondiale normen voor duurzaam geproduceerde biomassa te komen. Om aan te tonen dat de biomassa die wordt gebruikt voor energietoepassingen ook duurzaam geproduceerd is, kunnen organisaties zich laten certificeren. Het certificaat geeft een gerechtvaardigd vertrouwen dat desbetreffende organisatie volgens de opgestelde duurzaamheidseisen produceert. Onder NEN Schemabeheer is een certificatieschema opgesteld met de spelregels voor certificatie tegen de bovengenoemde NTA 8080. Ook dit schema wordt internationaal weggezet, aangezien een belangrijk deel van de biomassa voor de Nederlandse markt zal moeten worden geïmporteerd

  Adresgegevens
  Vlinderweg 6, Delft

  Website
  http://www.nen.nl/web/Energie/Duurzame-biomassa.htm

  Toegevoegd door
  NEN


  Naar de volledige kaart

 • Witteveen+Bos Deventer
  Witteveen+Bos Deventer
  Witteveen+Bos levert adviezen en ontwerpen op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Wij zetten onze topexpertise in om complexe vraagstukken op te lossen en wij zijn een betrokken partner voor onze opdrachtgevers. Het op verantwoorde wijze inrichten van de maatschappij is de core business van een ingenieur. De ontwerppraktijk vergt een voortdurende afweging van de gevolgen ervan voor mens en samenleving. Witteveen+Bos hanteert basisprincipes die direct gerelateerd zijn aan de principes van duurzame ontwikkeling. Onze ontwerpen en adviezen houden rekening met het \'hier en nu\' - het voorzien in behoeften van mensen die leven in de hedendaagse maatschappij - maar we denken ook aan \'daar en later\'. Dat betekent dat we voorstander zijn van het gebruik van duurzaam gewonnen grondstoffen en materialen. Ook passen we het principe van de levenscyclusanalyse toe. Zo streven we ernaar een betere wereld door te geven aan toekomstige generaties, waarin zij hun eigen keuzes kunnen maken. Wij passen de principes toe binnen de beperkingen van onze economische werkelijkheid.

  Adresgegevens
  van Twikelostraat 2, Deventer


  Toegevoegd door
  Wilbert Menkveld


  Naar de volledige kaart