Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

23
Mrt
Gepost door Redactie

KNAW-minisymposium Biobrandstof en hout als energiebronnen

Gepubliceerd op 23 maart 2015

Wetenschappelijke experts uit binnen- en buitenland bespreken vanuit verschillende invalshoeken het effect van biobrandstof en hout als energiebronnen op de uitstoot van broeikasgassen. De KNAW organiseert dit symposium naar aanleiding van de discussie die volgde op de publicatie van het KNAW-visiedocument Biobrandstof en hout als energiebronnen, visiedocument biobrandstof ,begin dit jaar. Voertaal is Engels.

Voor aanmelding en meer informatie hierbij de Uitnodiging.

In een eerder bericht is een  weergave discussie  en de verschillende standpunten na te lezen.

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

De provincie gaat samen met het Zuid-Hollandse bedrijfsleven en de universiteiten de overgang naar c...

Een maand geleden ben ik met twee mede-stagiaires aangekomen in Chicago om te werken op het Consulaa...

Vrouwelijke wetenschappers werkzaam in de life sciences in de fase drie tot tien jaar na hun promoti...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • TCE GoFour
  TCE GoFour
  In de afgelopen jaren heeft een drietal bedrijven, FINN BV, Outdoor Boilers of Europe BV en Aerodynamic Technologies BV, zich zeer intensief beziggehouden met het ontwikkelen van innovaties, die zullen bijdragen aan de maatschappelijke roep om een "groene" wereld. Om deze producten op een effectieve wijze te ontwikkelen en met elkaar te combineren, is TCE (Technology Centre Europe) opgericht. TCE heeft als doelstelling om zowel bedrijven als consumenten te helpen met gebruiksvriendelijke en duurzame oplossingen. Een van de eisen is dat de oplossingen betaalbaar zijn. Daarnaast moeten ze in hooguit vijf jaren terug te verdienen zijn. Speciaal voor grote projecten heeft TCE een aantal producten ontwikkeld. Deze producten leveren grote volumes "groene" warmte en in de zeer nabije toekomst (2011) grote volumes "groene" stroom, die 100% CO2-neutraal zijn en minimaal 70% goedkoper dan het niveau van de huidige energieprijzen. Naast "groene" warmte en stroom heeft TCE ook een aantal producten ontwikkeld om motorvoertuigen "groen" te maken. U moet hierbij denken aan: minder uitstoot, minder brandstofverbruik, minder onderhoud en meer vermogen.

  Adresgegevens
  glasblazer 9, stadskanaal

  Website
  http://tcegofour.com/nl/index.html

  Toegevoegd door
  TCE-GoFour


  Naar de volledige kaart

 • ACRRES
  ACRRES
  ACRRES staat voor Application Centre for Renewable RESources en is sinds 2007 het landelijke praktijkcentrum voor duurzame energie en groene grondstoffen. Het praktijkcentrum is een krachtenbundeling van de Lelystadse kennisinstellingen Praktijkonderzoek Plant & Omgeving en de Animal Sciences Group, beiden onderdeel van Wageningen UR. Zowel de provincie Flevoland als de gemeente Lelystad ondersteunen het ACRRES-initiatief. ACRRES wil samen met bedrijven, belangenorganisaties, overheden en onderwijs duurzame energie op basis van zon, wind en biomassa alsmede toepassingen van groene grondstoffen en kringlopen ontwikkelen, testen en demonstreren en op basis hiervan leermogelijkheden bieden. Het doel van ACRRES is de toepassing van duurzame energie en groene grondstoffen te stimuleren door de volgende vier pijlers te ontwikkelen: * Experimenteren Samen met (nieuwe) partners toepassingsgericht onderzoek uitvoeren om prototypes te ontwikkelen ter verbetering van kosteneffectieve manieren van duurzame energieproductie en gebruik van biomassa. * Testen Bedrijven ruimte bieden als testlocatie voor hun prototypes (processen, machines, apparaten). * Demonstreren Op het eigen terrein in Lelystad zijn volop mogelijkheden voor het uitvoeren van demonstraties om huidige en toekomstige mogelijkheden van duurzame energie en groene grondstoffen voor het voetlicht te brengen. * Leren Door concentratie van activiteiten een uitstekende leeromgeving (stages, opdrachten) en informatiepunt voor (groepen) studenten creëren.

  Adresgegevens
  Edelhertweg 1, lelystad

  Website
  http://www.acrres.nl/

  Toegevoegd door
  ACRRES


  Naar de volledige kaart

 • Van Berkel Biomassa & Bodemproducten BV
  Van Berkel Biomassa & Bodemproducten BV
  Verwerken van allerlei soorten groenstromen tot biomassa en hoogwaardige bodemverbeteraars voor brede toepassingen. Ontwikkeling van bioraffinage met niet houtige stromen.

  Adresgegevens
  Mariniersstraat 4, uden

  Website
  www.vanberkelgroep.eu

  Toegevoegd door
  Peter van Kessel


  Naar de volledige kaart

 • Green Olive
  Green Olive
  Biomassa van geperste olijven in pellets

  Adresgegevens
  7900-112, Ferreira do Alentejo-Portugal


  Toegevoegd door
  Theo


  Naar de volledige kaart

 • DLV Plant BV
  DLV Plant BV
  DLV Plant zoekt oplossingen om de organische reststoffen op landbouwbedrijven te gebruiken voor de energievoorziening, organische stofvoorziening en mineralenmanagement

  Adresgegevens
  lireweg 5c, nieuw vennep

  Website
  www.dlvplant.nl

  Toegevoegd door
  rik


  Naar de volledige kaart

 • Zuid Oost Friesland
  Zuid Oost Friesland
  Zeven partners uit Zuid Oost Friesland werken aan een economy gebasseerd op bio grondstoffen.

  Adresgegevens
  't Oost 11, Oosterwolde

  Website
  www.mooizofryslan.nl

  Toegevoegd door
  Anne-lys


  Naar de volledige kaart

 • TNO
  TNO
  Demand for clean, affordable and sustainable energy sources is one of the major challenges confronting Western society today. The process industry can play a key role in meeting this challenge by providing alternative fuels and limiting its own energy consumption. TNO supports industry and government optimise existing processes by using unique models for process control along with new sensors. We also develop new ways of processing biomass: Hydro Thermal Upgrading, pyrolysis and supercritical gasification. These processes are an important impulse in achieving the goals for renewable energy sources and agreements made on greenhouse gases in the Kyoto treaty.

  Adresgegevens
  stieltjesweg 1, Delft

  Website
  http://www.tno.nl/groep.cfm?context=thema&content=markt_producten&laag1=895&laag2=190&item_id=224

  Toegevoegd door
  TNO


  Naar de volledige kaart

 • Tertium
  Tertium
  Tertium is een bureau voor publieksbijeenkomsten, strategische communicatie en onderzoek. Wij betrekken de burger bij complexe toekomstgerichte thema’s zoals duurzaamheid en de Biobased Economy. Wij organiseren publieksbijeenkomsten, leiden brainstorms en expertsessies, geven strategisch advies, doen onderzoek en begeleiden het mediatraject. Tertium is lid van BE-Basic, een internationaal consortium van bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van de duurzame chemie.

  Adresgegevens
  1092GC, Amsterdam

  Website
  www.tertium.nl

  Toegevoegd door
  Michiel


  Naar de volledige kaart

 • Tebodin Consultants & Engineers
  Tebodin Consultants & Engineers
  Meer dan 65 jaar geleden gestart in Den Haag, is Tebodin inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererend advies- en ingenieursbureau. Met 3.000 medewerkers werkt Tebodin wereldwijd vanuit bijna 50 kantoren aan projecten. In Nederland heeft Tebodin 9 kantoren, verspreid door het land zodat we onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Onze unieke kracht daarbij is de integratie van consultancy en engineering, aangevuld met projectmanagement, procurement en constructiemanagement voor zowel grote als kleine projecten.

  Adresgegevens
  Franciscus Romanusweg 2, Maastricht

  Website
  www.tebodin.nl

  Toegevoegd door
  Erwin


  Naar de volledige kaart