Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

2
Mrt
Gepost door Redactie

4de en laatste call van het CSER PhD programma geopend

Gepubliceerd op 2 maart 2015

De vierde en laatste call van het CSER PhD-programma is geopend, zie de FOM-website. Deze call sluit op maandag 13 april 2015. De call is open voor aanvragen op alle energie-gerelateerde thema’s binnen de topsectoren Energie en Chemie. Er kunnen ongeveer 15 aanvragen gehonoreerd worden.

Stand van zaken eerdere calls voor promotieprojecten
De eerste drie calls werden in 2012, 2013 en 2014 gepubliceerd. De binnen dit programma bij FOM ingediende voorstellen voor promotieprojecten worden door internationale experts beoordeeld, waarbij wordt gelet op wetenschappelijke kwaliteit en bijdrage aan de vraagstukken op het gebied van energie. De aansluiting bij een of meerdere TKI’s van de Topsector Energie en/of Chemie is daarbij een voorwaarde. Binnen de eerste drie calls werden in totaal 52 projecten toegekend. De projecten uit de eerste twee calls zijn allemaal van start gegaan en de projecten uit de 2014-call zullen in de zomer van 2015 starten. Op de FOM CSER-website is een overzicht te vinden van deze projecten en wordt aangegeven bij welk van de TKI’s binnen de Topsector Energie deze projecten primair aansluiten. Voor elk van deze projecten is meer inhoudelijke informatie te vinden door de link in het overzicht te volgen.

Stand van zaken CSER tenure track posities
Dit onderdeel van het CSER-initiatief richt zich op een duurzame investering in de computational sciences voor energie-gerelateerde thema’s binnen de Topsectoren Energie en Chemie en zet daarbij met name in op het financieren van in totaal 8 nieuwe tenure track posities. Binnen de eerste call in 2014 zijn 10 voorstellen ingediend. Deze voorstellen zijn geëvalueerd door internationale experts, waarna de indieners in de gelegenheid zijn gesteld om een weerwoord te formuleren. Daarna heeft ook de CSER-programmacommissie de voorstellen beoordeeld. Op 4 maart zullen interviews van de kandidaten met de programmacommissie plaatsvinden. Naar verwachting zullen 4 aanvragen worden gehonoreerd. De succesvolle indieners krijgen budget voor hun eigen positie, een FOM-promovendus en materieel budget. Door de beoogde gastinstellingen zijn inbeddingsgaranties afgegeven. Naar verwachting volgt er in 2016 nog een call voor nog eens 4 tenure-track posities.
Meer informatie:

Dr. M. (Martijn) de Jager | Programme coordinator | Industrial Partnership Programmes | Foundation for Fundamental Research on Matter (FOM) | PO BOX 3021 – 3502 GA  Utrecht -The Netherlands | Van Vollenhovenlaan 659 – 3527 JP Utrecht – The Netherlands | t: +31(0)30 600 12 73 | m: +31(0)6 14 89 36 72 | f: +31 (0)30 601 44 06 | e: martijn.de.jager@fom.nl | secr: Nadia Doudou | e: nadia.doudou@fom.nl | w: www.fom.nl

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Vrouwelijke wetenschappers werkzaam in de life sciences in de fase drie tot tien jaar na hun promoti...

Bent u actief op het gebied van circulaire economie? En heeft u interesse om de R&D- en marktkan...

De biologische melk, karnemelk en yoghurt van Arla zit vanaf dit weekend in het meest duurzame zuive...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • Plushuis
  Plushuis
  Plushuis is een adviesburo dat bestaande woningen en nieuwbouw "op gezonde manier gezond wil maken", dwz de energievraag terugbrengen naar nul op de meter met bij voorkeur gebruik van biobased materialen.

  Adresgegevens
  6717KZ, Ede

  Website
  www.plushuis.net

  Toegevoegd door
  Nicolaas


  Naar de volledige kaart

 • DLV Plant BV
  DLV Plant BV
  DLV Plant zoekt oplossingen om de organische reststoffen op landbouwbedrijven te gebruiken voor de energievoorziening, organische stofvoorziening en mineralenmanagement

  Adresgegevens
  lireweg 5c, nieuw vennep

  Website
  www.dlvplant.nl

  Toegevoegd door
  rik


  Naar de volledige kaart

 • Grontmij Nederland B.V.
  Grontmij Nederland B.V.
  Grontmij is actief in de sectoren bouw en vastgoed, energie, industrie, infrastructuur en mobiliteit, milieu en ruimte, software, stedelijke ontwikkeling en water. Wij willen meerwaarde leveren op het hele traject van ontwerp, advisering, engineering, contracting en management van multidisciplinaire projecten.

  Adresgegevens
  Stationsplein 12, Assen

  Website
  www.grontmij.nl

  Toegevoegd door
  jellezoetendal


  Naar de volledige kaart

 • Biobased applicatons
  Biobased applicatons
  BBA is a Dutch service company, founded in 2008 by Bôke Tjeerdsma and is assisting its customers in developing business opportunities for bio-based products. BBA provides business services for industrial applications of biobased feedstock and green chemistry. Active encouragement and development of new business opportunities with biobased materials. Valorisation of biomass (fractions) by market development, research and knowledge transfer.

  Adresgegevens
  Bachlaan 148, Doorwerth

  Website
  www.biobasedapplications

  Toegevoegd door
  Biobased-applicatons


  Naar de volledige kaart

 • HoSt
  HoSt
  HoSt is Nederlands grootste leverancier van bio-energie systemen te weten biogasinstallaties, wervelbed vergassers, hout gestookte ketels en hout gestookte warmte/krachteenheden. HoSt heeft zich door de jaren heen als bedrijf gespecialiseerd in technologieën voor de duurzame biomassa energie. Haar specialisme richt zich met name op vergisting, vergassing en houtgestookte WKK.

  Adresgegevens
  Thermen 10, Enchede

  Website
  www.host.nl

  Toegevoegd door
  HoSt


  Naar de volledige kaart

 • Sparkling Projects
  Sparkling Projects
  Bij Sparkling Projects maken we innovaties op het gebied van BBE haalbaar. We helpen opdrachtgevers om inzicht te krijgen in de mogelijkheden met biomassa voor hun eigen bedrijf of organisatie. Samen gaan we aan de slag om de innovatie tot stand te brengen.

  Adresgegevens
  Ecofactorij 18, Apeldoorn

  Website
  www.sparklingprojects.nl

  Toegevoegd door
  peterjansen


  Naar de volledige kaart

 • Provincie Drenthe
  Provincie Drenthe
  Provincie Drenthe stimuleert de ontwikkelingen van de vergoening van de economie(BioBased Economy) vanuit haar maatschappelijke opgave. En om de werkgelegenheid te behouden en te versterken.

  Adresgegevens
  Westerbrink 1, ASSEN

  Website
  www.provinciedrenthe.nl

  Toegevoegd door  Naar de volledige kaart

 • Universiteit Twente - IMPACT
  Universiteit Twente - IMPACT
  IMPACT is a research institute that initiates and coordinates research on Energy and Resources through building multidisciplinary teams around ambitious projects and delivering state of the art engineering solutions. In the Energy and Resources domain, the institute focuses on: - sustainable energy generation; - reduction of energy demand and consumption by optimization of products, processes and methods; - new materials based on renewable resources; - reduction of environmental footprints of processes and products. IMPACT stimulates the collaboration with national and international research foundations, R&D departments of advanced and innovative industries, technological institutes and users in academia and society.

  Adresgegevens
  Drienerlolaan 5, Enschede

  Website
  http://www.utwente.nl/impact/

  Toegevoegd door
  Universiteit-Twente---IMPACT


  Naar de volledige kaart

 • ATO
  ATO
  ATO is van mening dat het mogelijk is een transitie naar een duurzame kennisintensieve economie te bewerkstelligen met behoud van welvaart en welzijn in een gezonde, schone en veilige leef- en werkomgeving. ATO heeft dan ook een heldere missie: Werken aan een gezonde werk- en leefomgeving op basis van duurzame technologie.

  Adresgegevens
  IJzergietersweg 1, den helder

  Website
  www.ato.nl

  Toegevoegd door
  ATO


  Naar de volledige kaart