Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

23
Nov
Gepost door Redactie

Rapport ‘Opportunities for the fermentation-based chemical industry’

Gepubliceerd op 23 november 2014

Het thema tijdens de Chemical Conference 2014 was dit jaar ‘Agri meets Chemicals: The biobased (r)evolution in the chemical industry’. De conferentie werd gehouden op 29 september j.l. en het hoogtepunt van het event was de officiële presentatie van een globale studie: “Opportunities for the fermentation-based chemical industry: And analysis of the market potential and competitiveness of North-West Europe”. De studie werd uitgevoerd door het Biorenewables Business Platform (BBP) en bedrijven in de waardeketen die hun kennis bijdroegen, zoals Suiker Unie, KWS, Corbion, AkzoNobel, DSM en Rabobank. 

Het event trok een record aantal bezoekers van 400 bestaand uit vertegenwoordigers uit de chemische en agro sectoren, de financiële sector en overheden en universiteiten. Er werden een uitgebreide range van presentaties en discussies gegeven, van zowel belangrijke spelers als nieuwkomers. De focus lag op de rol van biobased technologie voor de chemische industrie, nu en in de toekomst, en de vraag van bedrijven in de agro en chemische sectoren naar samenwerking om het potentieel voor biobased chemische productie in Noordwest Europa te benutten. Het was samenkomst van verschillende gedachte goeden waarbij wederzijdse verstandhouding en samenwerking werden ontwikkeld.

U kunt het rapport hier vinden.

Het verslag van de bijeenkomst kunt u hier vinden.

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

De hele uitzending van het RTL7 programma Doe maar duurzaam van 14 januari jl is besteed aan biobase...

Tijdens de Week van de Circulaire Economie zijn de transitie-agenda's aangeboden aan de opstellers v...

De website www.biobasedeconomy.nl wordt - onder redactie van de TKI-BBE - vernieuwd. In de tussentij...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • Bio Energy Management
  Bio Energy Management
  Intermediair en totale projectontwikkeling voor diverse bedrijven op het gebied van energieopwekking uit met name afvalstromen.

  Adresgegevens
  Pekelharinghaven 43, MEDEMBLIK

  Website
  www.orbis-network.com

  Toegevoegd door
  Bert


  Naar de volledige kaart

 • Kennisalliantie
  Kennisalliantie
  Onafhankelijke stichting. Bovenliggend doel is versterken van de regionale economie (in Zuid-Holland) dmv aanjagen projecten en processen, verbinden van partijen en versnellen van innovaties.

  Adresgegevens
  2627 BM, Delft

  Website
  www.kennisalliantie.nl

  Toegevoegd door
  Hester


  Naar de volledige kaart

 • Enki Energy
  Enki Energy
  Enki Energy bouwt biogasinstallaties op hbedrijfsschaal. Zeer geschikt voor agrarische industrie, food-processing en groo-horeca/retail. Energie is direct toepasbaar in het eigen bedrijf. Lokale verwerking bespaart op transportkosten, vermijdt contaminatie van afvalstromen en scheelt een hoop in de administratie.

  Adresgegevens
  6545CA, Nijmegen

  Website
  www.enki-energy.com

  Toegevoegd door
  markvanderham


  Naar de volledige kaart

 • Zuid Oost Friesland
  Zuid Oost Friesland
  Zeven partners uit Zuid Oost Friesland werken aan een economy gebasseerd op bio grondstoffen.

  Adresgegevens
  't Oost 11, Oosterwolde

  Website
  www.mooizofryslan.nl

  Toegevoegd door
  Anne-lys


  Naar de volledige kaart

 • Bio Energiecentrale Limburg
  Bio Energiecentrale Limburg
  Productie van Biogas, CO2 en mestkorrels uit diverse soorten mest. Productiecapaciteit 400.00 ton/y Op dit moment zitten wij in de periode van de vergunningenaanvraag

  Adresgegevens
  Groesbeeksewg 11, 6585 KE Mook

  Website
  in ontwikkeling

  Toegevoegd door
  john


  Naar de volledige kaart

 • Paques BV
  Paques BV
  Paques helps companies and municipalities contribute to the major challenges of today: to reduce their water and carbon footprints and reclaim valuable resources. Paques does this by developing ingenious anaerobic systems that produce valuable chemicals and energy from waste streams.

  Adresgegevens
  8561 EL, Balk

  Website
  www.paques.nl

  Toegevoegd door
  Paques


  Naar de volledige kaart

 • E-Energy Market BV
  E-Energy Market BV
  E-Energy Market BV is een bescheiden internationaal handelshuis en makelaar op het gebied van biobased producten. Biobased producten zijn in onze definitie op landbouw en bosbouw gebaseerde producten (levensmiddelen en diervoeders uitgesloten). In de praktijk zijn dit meestal: - biobrandstoffen en aanverwante producten - biomassa - resten en afval van de levensmiddelen, diervoeder- en oleochemische industrieën, bosbouw en landbouw. Deze residuen zijn geschikt als grondstof voor de productie van biobrandstoffen, biogas, opwekking van warmte en elektriciteit en grondstof voor biobased producten. Voorbeelden zijn: - Gebruikte frituur olie (UCO) - Glycerine - Soapstock - Graan residuen - Plantaardige olie - Vetzuren / esters - Houtpellets - Biodiesel - Ethanol - Methanol - Haardhout en aanmaakhout Deze producten zijn voornamelijk afkomstig uit geheel Europa en verkocht in de Benelux. E-Energy Market heeft een breed netwerk met complementaire partners in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en India. We streven naar verbreding van het netwerk voor de genoemde producten met de bedoeling een lange termijn relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen en wederzijdse voordelen op te bouwen.

  Adresgegevens
  Klipperweg 74, Diemen

  Website
  www.E-EnergyMarket.com

  Toegevoegd door
  Erik


  Naar de volledige kaart

 • Bio Verwerking Anerveen
  Bio Verwerking Anerveen
  Bio Verwerking Anerveen is een onderdeel van Loonbedrijf Hulter

  Adresgegevens
  Slagenweg 5, Anerveen


  Toegevoegd door
  bioverwerkeranerveenbv


  Naar de volledige kaart

 • Partners for Innovation
  Partners for Innovation
  Partners for Innovation is hét bureau voor duurzame innovatie. Samen met onze opdrachtgevers realiseren we winstgevende oplossingen voor een bio-based en circulaire economie. Onze expertise: productinnovatie, klimaat- en energiebeleid en duurzame biomassa.

  Adresgegevens
  Cruquiusweg 20, Amsterdam

  Website
  http://www.partnersforinnovation.com/

  Toegevoegd door
  Saskia de Lint


  Naar de volledige kaart