Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

14
Nov
Gepost door Redactie

CarbonOrO maakt groen gas van hoge kwaliteit

Gepubliceerd op 14 november 2014

Duurzaambedrijfsleven.nl interviewde Pieter Verberne, een door de wol geverfde manager. Hij werkte onder meer bij AkzoNobel als directeur Energie. Toch koos hij voor een onzekerder bestaan. Met de Nijmeegse start-up CarbonOrO wilde hij zijn idee over CO2-afvang naar de markt brengen.

Via een omweg groeide CarbonOrO uit tot een innovatief bedrijf dat relatief makkelijk en energie-effici├źnt biogas verwerkt tot groen gas van hoge kwaliteit. Daardoor is de brandstof bij te mengen in het bestaande aardgasnet. Biogas uit slib en organisch afval is doorgaans van lage kwaliteit en bestaat voor een derde deel uit CO2. De start-up gebruikt een oplossing van amines en polymeren om dit CO2 te verwijderen. Hoogwaardig biogas, gezuiverd van CO2, is meer waard. En dus zijn bedrijven ge├»nteresseerd. Door de toenemende vraag naar groen gas en de schaalbaarheid van de techniek was de business case snel gevonden.

Kijk voor het complete interview hier.

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die de productie va...

Wetenschappelijke experts uit binnen- en buitenland bespreken vanuit verschillende invalshoeken het ...

Voor het eerst zijn Garanties van Oorsprong (GvO's) op de markt gekomen voor elektriciteit uit N...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • TCE GoFour
  TCE GoFour
  In de afgelopen jaren heeft een drietal bedrijven, FINN BV, Outdoor Boilers of Europe BV en Aerodynamic Technologies BV, zich zeer intensief beziggehouden met het ontwikkelen van innovaties, die zullen bijdragen aan de maatschappelijke roep om een "groene" wereld. Om deze producten op een effectieve wijze te ontwikkelen en met elkaar te combineren, is TCE (Technology Centre Europe) opgericht. TCE heeft als doelstelling om zowel bedrijven als consumenten te helpen met gebruiksvriendelijke en duurzame oplossingen. Een van de eisen is dat de oplossingen betaalbaar zijn. Daarnaast moeten ze in hooguit vijf jaren terug te verdienen zijn. Speciaal voor grote projecten heeft TCE een aantal producten ontwikkeld. Deze producten leveren grote volumes "groene" warmte en in de zeer nabije toekomst (2011) grote volumes "groene" stroom, die 100% CO2-neutraal zijn en minimaal 70% goedkoper dan het niveau van de huidige energieprijzen. Naast "groene" warmte en stroom heeft TCE ook een aantal producten ontwikkeld om motorvoertuigen "groen" te maken. U moet hierbij denken aan: minder uitstoot, minder brandstofverbruik, minder onderhoud en meer vermogen.

  Adresgegevens
  glasblazer 9, stadskanaal

  Website
  http://tcegofour.com/nl/index.html

  Toegevoegd door
  TCE-GoFour


  Naar de volledige kaart

 • Abengoa Bioenergy Netherlands
  Abengoa Bioenergy Netherlands
  Bioethanol production * 100% owned by Abengoa Bioenergy * Planned annual bioethanol production capacity of 127 Mgal * Planned annual DGS production capacity of 360 000 t * Annual cereal consumption of 1.2 Mt Abengoa Bioenergy Netherlands started the first construction phases for the plant, located in the Europoort, Rotterdam, in September 2007. The 127 Mgal capacity plant will begin operations during the last quarter of 2009. Abener, a subsidiary of Abengoa, which has constructed other bioethanol plants, is carrying out the construction works. The Dutch plant will directly employ 75 professionals.

  Adresgegevens
  Weena 294, Rotterdam

  Website
  http://www.abengoabioenergy.com/corp/web/en/acerca_de/oficinas_e_instalaciones/bioetanol/europa/netherland/

  Toegevoegd door  Naar de volledige kaart

 • Hogeschool Van Hall Larenstein
  Hogeschool Van Hall Larenstein
  Grootste "groene" hogeschool van Nederland met 14 aan de agrosector gerelateerde ho opleidingen, waaronder Biobased Economy

  Adresgegevens
  Agora 1, Leeuwarden


  Toegevoegd door
  Hans


  Naar de volledige kaart

 • GEA Westfalia Separator Nederland B.V.
  GEA Westfalia Separator Nederland B.V.
  GEA Westfalia Separator Nederland, gevestigd in Cuijk, ontwikkelt al sinds 1987 mechanische scheidingsoplossingen voor de Nederlandse procesindustrie. We leveren niet alleen machines, maar ook advies, originele reserveonderdelen en service.

  Adresgegevens
  Hoogveld 16, Cuijk

  Website
  http://netherlands.westfalia-separator.com

  Toegevoegd door
  Edwin


  Naar de volledige kaart

 • Van Hall Larenstein, Hogeschool
  Van Hall Larenstein, Hogeschool
  De grootste Groene Hogeschool van Nederland, onderdeel van Wageningen UR. Via Lectoraat Biobased Economy onderdeel van Center of Ecellence Biobased Economy.

  Adresgegevens
  Agora 1, Leeuwarden


  Toegevoegd door
  Jan


  Naar de volledige kaart

 • KSB Nederland BV
  KSB Nederland BV
  KSB is een innovatieve fabrikant van pompen, afsluiters, regelsystemen en motoren. KSB is actief in Energie (w.o. zonne-, windenergie en biogas), industrie, gebouwentechniek, water en vuilwater en mijnbouw. Tot slot kunnen zij deze markten ook zelf Servicen.

  Adresgegevens
  Wilgenlaan 68, Zwanenburg

  Website
  www.ksb.nl

  Toegevoegd door  Naar de volledige kaart

 • Havenschap Moerdijk
  Havenschap Moerdijk
  Moerdijk is de 4e zeehaven van Nederland. In haar visie voor de haven en gerelateerde bedrijven heeft zij het aantrekken van biobased industry tot speerpunt verklaard.

  Adresgegevens
  Plaza 3, Moerdijk

  Website
  www.havenschapmoerdijk.nl

  Toegevoegd door
  Arjen


  Naar de volledige kaart

 • Dutch DNA Biotech BV
  Dutch DNA Biotech BV
  R&D contract organisatie & ontwikkeling eigen innovaties. Oa op gebied van enzymen en organische zuren. Dit in gebied van schimmel biotechnologie.

  Adresgegevens
  Utrechtseweg 48, Zeist

  Website
  www.ddna-biotech.com

  Toegevoegd door
  cornelismijnders


  Naar de volledige kaart

 • EcoVonk
  EcoVonk
  Marktontwikkeling en consultancy in green energy en biobased business

  Adresgegevens
  Bochtstraat 2, Ospel


  Toegevoegd door
  Ton


  Naar de volledige kaart