Log in het BBE netwerk

Accountgegevens

Linkedin

11
Nov
Gepost door Redactie

Netwerkbijeenkomst BioBased Economy ‘Biobased ondernemerschap in Oost Nederland‘

Gepubliceerd op 11 november 2013

Dinsdag 3 december 2013 vindt de negende Netwerkbijeenkomst Biobased Economy plaats, de plek waar bedrijven kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten. Deze netwerkbijeenkomst organiseren wij samen met de provincies Gelderland en Overijssel. 

Met het thema ‘Biobased ondernemerschap in Oost Nederland’ presenteren innovatieve ondernemers uit de regio in korte pitches hun business model en signaleren zij kansen voor samenwerking. Nico de Vos, Chief Nutrition Officer van het toonaangevende veevoederbedrijf Forfarmers uit Lochem zal ingaan op de rol van de feed industry in de biobased economy en het belang van het bedrijf voor de regio.

Na de presentaties kunt u kennismaken met interessante initiatieven en uw netwerk verbreden op de informatiemarkt, tijdens de matchmaking en op de netwerkborrel. U kunt dan onder andere in gesprek gaan met leden van het bouwteam ‘Bioeconomy Innovation Cluster Oost Nederland’ (BIC-ON). Zij lichten graag toe hoe het programma van € 100 miljoen nu vorm krijgt en hoe partijen uit de regio nog kunnen instappen.

Aanmelden en bevestiging
U kunt zich hier aanmelden voor deze bijeenkomst. U ontvangt een aantal dagen voor de bijeenkomst de bevestiging van uw registratie met daarin het definitieve programma en praktische informatie. Graag tot ziens op 3 december!

Locatie
De netwerkbijeenkomst vindt plaats op 3 december in het Orpheus Theater in Apeldoorn. Bekijk de uitgebreide routebeschrijving.

Het netwerken is al begonnen op: www.biobasedeconomy.nl en twitter (#NBBBE).

Programma

13.00 uur Ontvangst en registratie met lunch
14.00 uur Opening door Wouke van Scherrenburg, dagvoorzitter
14.05 uur Opening door Roel Bol, Directeur Biobased Economy, Ministerie van Economische Zaken
Aanbieden rapport Strategie voor een groene samenleving, Biomaterialen, drijfveer voor de biobased economy
14.15 uur Harry Webers, voorzitter GreenTechAlliances
14.25 uur Keynote presentatie Nico de Vos, Chief Nutrition Officer Forfarmers
14.45 uur Pauze en informatiemarkt
15.15 uur Elevator pitches innovatieve bedrijven uit Oost Nederland:
Paperfoam, Biopearls, AFP Holland. BTG, Foreco, Maangroep en Rolsma Lijnolieverven B.V.
16.00 uur Afsluitende woorden van provincies Gelderland en Overijssel
16.05 uur Matchmaking en netwerkborrel
17.30 uur Einde

 

Untitled

 

‹ Nieuwsoverzicht
GERELATEERD NIEUWS

Vrouwelijke wetenschappers werkzaam in de life sciences in de fase drie tot tien jaar na hun promoti...

Bent u actief op het gebied van circulaire economie? En heeft u interesse om de R&D- en marktkan...

De biologische melk, karnemelk en yoghurt van Arla zit vanaf dit weekend in het meest duurzame zuive...

GERELATEERDE ORGANISATIES
 • Biobased Trade Connections
  Biobased Trade Connections
  Biobased trade connections is a company specialized in the sales of recyling and biomass processing machines and spare and wear parts. Being centrally located in the Netherlands we are able to deliver our products around Europe. BTC is working together with Spanish suppliers. Our advantage is that we can deliver essential components against a competitive price in just a short delivery time. This makes it possible for our customers to organize their business more efficient. By being customer orientated BTC can fulfil your specific demands. Specialties sales, consulting, business opertunities in renewable energy - recycling industry

  Adresgegevens
  De Zoom 21, Zuidwolde

  Website
  www.biobased-tc.com

  Toegevoegd door
  kristiaan


  Naar de volledige kaart

 • Croda Nederland BV
  Croda Nederland BV
  Onderdeel van Croda Plc in Engeland. Croda Gouda maakt op basis van natuurlijke oliën en vetten halffabrikaten bestemd voor industrieën over de hele wereld.

  Adresgegevens
  Buurtje 1, Gouda

  Website
  http://www.croda.com/home.aspx?d=content&s=157&l=1

  Toegevoegd door
  Croda-Nederland


  Naar de volledige kaart

 • ZLTO
  ZLTO
  De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) is een vereniging voor ondernemers in de groene ruimte. In Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland vertegenwoordigen wij ruim 18.000 leden, die wij ondersteunen bij het realiseren van een duurzame positie in markt en maatschappij. Dat doen we zeer betrokken en professioneel, zowel in de vorm van belangenbehartiging en het opzetten van projecten als van individueel advies. Daarnaast participeren we in strategische activiteiten en innovaties binnen de food- en agrisector die van meerwaarde zijn voor de (toekomstige) marktpositie van onze leden. We zijn een vereniging met agrarische ondernemers als bestuurders, die georganiseerd is vanuit lokale betrokkenheid. We hebben dan ook altijd oog voor leden die tijdelijk extra aandacht nodig hebben. Verder dagen we onze leden voortdurend uit om alert te blijven en goed in te spelen op de veranderende vragen van burger en consument. Hoofdonderwerpen op onze agenda zijn: gebiedsgerichte vernieuwing, versterking marktpositie, duurzaam ondernemen, realisatie kennisinfrastructuur en innovatie, arbeid en goed werkgeverschap en professionalisering van ondernemerschap. We richten ons zowel op de primaire land- en tuinbouw als op andere ondernemingen in de groene ruimte. Vanuit het belang van al die leden stimuleren we samenwerking in ketenverband, maar ook met maatschappelijke organisaties, wetenschap en onderwijs en met sectoren buiten de land- en tuinbouw. Uiteraard hebben we ook aandacht voor internationale samenwerking. Mede via Agriterra zijn we actief betrokken bij het opzetten van landbouworganisaties in onder andere Oost-Europa en Azië, die zich in hun land inzetten voor de toekomst van hun leden en voor duurzaam ondernemen in markt en maatschappij. Samen met LTO Noord en de LLTB participeert de ZLTO in de federatie LTO Nederland.

  Adresgegevens
  Spoorlaan 350, tilburg

  Website
  http://www.zlto.nl/

  Toegevoegd door
  ZLTO


  Naar de volledige kaart

 • NPSP Composieten B.V.
  NPSP Composieten B.V.
  NPSP Composieten maakt duurzame, vezelversterkte kunststoffen voor bouw, design, mobiliteit en industrie. Samen met haar opdrachtgevers realiseert NPSP verrassend mooie oplossingen voor technische vraagstukken. Esthetisch, technisch en duurzaam.

  Adresgegevens
  Küppersweg 31 2031 EA, Haarlem

  Website
  http://www.npsp.nl/

  Toegevoegd door
  NPSP


  Naar de volledige kaart

 • Van Berkel
  Van Berkel
  Betrouwbare partner in biomassa & bodemproducten. Van Berkel is gevestigd in; Veldhoven - Ettenleur en Uden. Duurzame verwerking van reststromen, opwerking tot hoogwaardige bodemverbeteraars energiedragers.

  Adresgegevens
  Mariniersstraat 4 5405 BG, Uden

  Website
  www.vanberkelgroep.eu

  Toegevoegd door
  jeroen


  Naar de volledige kaart

 • Biobased Business Accelerator
  Biobased Business Accelerator
  Biobased Business Accelerator is sinds 2008 actief als landelijk platform dat stakeholders uit alle voor de biobased economie relevante sectoren bijeenbrengt rond nieuwe businessproposities. Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan het versnellen en commercialiseren van proces-, product- en keteninnovaties in de transitie naar een biobased economie. Een helder dienstverleningsconcept, financiële deelname door marktpartijen, bottom-up innovaties uit het MKB en versnelling van het proces van business development staan hierin centraal. De BbBA als schakel tussen MKB bio-innovaties enerzijds en kennisinstellingen en industrie uit verschillende sectoren anderzijds.

  Adresgegevens
  Velperplein 8, Arnhem

  Website
  http://www.biobasedaccelerator.nl/

  Toegevoegd door
  Edwin Hamoen


  Naar de volledige kaart

 • Bato Plastics
  Bato Plastics
  Wij zijn een internationale leverancier van kunststof spuitgietproducten. Met een modern machinepark werken wij vanuit 3 specialistische divisies: Kunststof producten voor de tuinbouw Custom moulding Verpakkingen De divisie Tuinbouwproducten richt zich specifiek op de moderne tuinder. Met de in eigen huis ontwikkelde matrijzen worden binnen de divisie Custom Moulding tailor-made producten ontworpen en vervaardigd. De ontwikkeling, productie en distributie van kunststof verpakkingen ten behoeve van de voedingsindustrie is geconcentreerd binnen de divisie Verpakkingen.

  Adresgegevens
  Munterij 2, Zevenbergen

  Website
  www.bato.nl

  Toegevoegd door  Naar de volledige kaart

 • DLV Plant BV
  DLV Plant BV
  DLV Plant zoekt oplossingen om de organische reststoffen op landbouwbedrijven te gebruiken voor de energievoorziening, organische stofvoorziening en mineralenmanagement

  Adresgegevens
  lireweg 5c, nieuw vennep

  Website
  www.dlvplant.nl

  Toegevoegd door
  rik


  Naar de volledige kaart

 • international pure propulsion bv
  international pure propulsion bv
  co2 klimaat neutrale bewezen technieken

  Adresgegevens
  9501vs, stadskanaal

  Website
  www.ippbv.eu

  Toegevoegd door
  ippbv


  Naar de volledige kaart